Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Mekanikkonstruktör till Sweco!

Sista ansökningsdag
25 oktober 2024 (43 dagar kvar)
Publiceringsdatum
09 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi söker en mekanikkonstruktör som vill vara med och utveckla Sweco's innovativa lösningar inom vattenkraft. Du kommer att få arbeta med spännande projekt i alla faser, från koncept till färdigställande. Låter det spännande? Vi tänkte väl det! Skicka in din ansökan idag, vi tillämpar löpande urval.



Om tjänsten

Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och rankas som drömarbetsplatsen bland unga ingenjörer. Med 20 000 medarbetare och med 14 marknader i Europa kan de erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang, vilket du kan bli en del av. Hos Sweco får du med ett naturvetenskapligt synsätt möjlighet att vara med och göra skillnad och forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner.

Vi söker nu för deras räkning en driven och problemlösande mekanikkonstruktör. Som en del av deras team kommer du att få möjlighet att arbeta med spännande projekt och vara med och skapa hållbara lösningar för framtiden. I rollen som mekanikkonstruktör kommer du att vara en nyckelperson i utvecklingen av deras dammar och vattenkraftsanläggningar. Du kommer att arbeta inom en nisch kring konstruktion av luckor, samt med olika typer av stålkonstruktioner och tillhörande utrustning.

Du blir anställd som konsult hos oss på Academic Work och jobbar på uppdrag för Sweco. Ambitionen är att detta blir ett långsiktigt samarbete där du på sikt får en anställning hos Sweco förutsatt att alla parter är nöjda.

Eventuell bakgrundskontroll kan komma att göras under rekryteringsprocessen eller vid en anställning, då specifika uppdrag/projekt kräver detta.



Arbetsuppgifter
  • Konstruktion av stålkonstruktioner för kraftverk, inklusive beräkningar och hållfasthetsanalyser.
  • Projektering i alla faser, från koncept till färdig produkt med hjälp av CAD-program.
  • Samarbete i multidisciplinära team.


Kvalifikationer
  • Har en kandidatexamen eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik med inriktning mot teknisk design.
  • Har ett års arbetslivserfarenhet som mekanikkonstruktör eller motsvarande, där du arbetat med liknande arbetsuppgifter - gärna inom stålkonstruktion.
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Har B-körkort då resor kan förekomma i tjänsten.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Ansvarstagande: Du är självständig, driven och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser till att de blir klara i tid.
  • Samarbetsvillig: Du trivs i team och har lätt för att samarbeta med andra.
  • Problemlösare: Du är kreativ och hittar smarta lösningar på utmaningar.
  • Intellektuellt nyfiken: Du vill ständigt utvecklas och lära dig nya saker.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 oktober 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se