Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Fastighetstekniker (Facilities Technician)

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som fastighetstekniker på The Stockholm School of Economics ansvarar du självständigt för den inre och yttre skötseln av våra fyra fastigheter. Det är en dynamisk roll där du ofta arbetar med flera olika projekt och fastigheter samtidigt.Om tjänsten

Vi söker dig som har arbetat som fastighetstekniker, drifttekniker eller fastighetsskötare.
I rollen som fastighetstekniker ansvarar du för den inre och yttre skötseln av våra fyra fastigheter om totalt 23 625 kvm. Du genomför drift, skötsel och underhåll av fastigheternas alla tekniska system, utför mindre reparationer samt agerar som beställare.

Hållbarhet är en viktig fråga för oss. Därför utgör energioptimering av de fastigheter du arbetar med en central del av dina arbetsuppgifter. Det innebär bland annat att du förstår och arbetar aktivt med fastigheternas styr- och reglersystem. Vissa baskunskaper är nödvändiga för att du ska kunna arbeta som fastighetstekniker hos oss.

Därför söker vi dig som har:
 • Teknisk kompetens inom ett eller flera av följande områden: VVS, el, kyla, säkerhet och brandskydd samt datoriserad styr- och reglerteknik
 • Fastighetsteknikerutbildning, eller motsvarande, med flera års arbetslivserfarenhet inom yrkesområdet
 • Ett genuint intresse för teknik, energi och miljö
 • Vill arbeta praktiskt med reparationer och åtgärder i våra fastigheter

Du planerar självständigt din arbetsdag med dagliga ronderingar, besiktningar och löpande fastighetsskötsel. I din roll kommer du ha daglig kontakt med entreprenörer, hantverkare samt användare av våra lokaler. Säkerhetsarbete är något som genomsyrar verksamheten och är en naturlig del av ditt arbete med fastigheterna. Du kommer att arbeta nära vår andra fastighetstekniker. Ni har olika ansvarsområden och expertis, men jobbar tillsammans inom avdelningen. Detta är en dynamisk roll där du ofta arbetar med flera olika projekt och fastigheter parallellt. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du har en positiv attityd och tycker om att dela med dig av din kunskap.
Du kommer att ingå i avdelningen Facilities som består av sex kollegor, och du kommer att rapportera till vår Facilities Director.Kvalifikationer

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös, flexibel och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är van att prioritera och fatta snabba, väl avvägda beslut. Du är driven, engagerad och har en förmåga att hålla hög servicenivå samt arbetar strukturerat med problemlösning. Du vet vad god kundvård innebär och strävar alltid efter att ligga steget före. Du har stor ansvarskänsla och känner medansvar för slutresultatet för avdelningen och verksamheten i stort.

Som person är du målinriktad, handlingskraftig, självgående, trygg i dig själv och van att prestera. Du ser lösningar och jobbar gärna både självständigt och tillsammans med andra. Du har ett ekonomiskt sinne med fokus på kostnadseffektivitet. Lojalitet är viktigt för dig och du agerar alltid utifrån organisationens bästa.

Krav:
 • Några års erfarenhet av fastighetsunderhåll, fastighetsskötsel och fastighetsbesiktning
 • Erfarenhet av att självständigt hantera felanmälningar inom fastighetsområdet
 • Utbildning som fastighetstekniker, driftstekniker eller motsvarande erfarenhet
 • Goda teoretiska och praktiska kunskaper om tekniska installationer och deras samverkan i fastigheter
 • Flytande i svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • Goda datakunskaper
Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med VVS, vitvaror samt baskunskaper i el
 • Följande certifikat: Hög höjd, heta arbeten, Bas P och Bas U, anläggningsskötare sprinkler och kranmästare, SBA
 • Erfarenhet av att arbeta i en multikulturell miljö
 • Ytterligare språk
Övrigt

Detta är en tillsvidareanställning på heltid baserad i Stockholm. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Start så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Vi erbjuder: Friskvårdsbidrag på 3000 SEK/år, 38 timmar/vecka (måndag-fredag), individuell lönesättning och kollektivavtal.

Rekryteringprocessen

Denna rekryteringsprocess hanteras direkt av The Stockholm School of Economics.
Kontaktpersoner: Lisa Larson, HR; lisa.larson@hhs.se, 076-8437925 eller Fredrik Holm, Facilities Director; Fredrik.holm@hhs.se. Vid kontakt använd referensummer 2024/50.

Facklig representation; Akademikerföreningen Union, saco@hhs.se och ST, st@hhs.se.

Sista ansökningsdag: 11 augusti 2024.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se