Hoppa till innehåll

Underhållsplanerare

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

I Stockholm ansvarar Transdev för trafikavtalen Märsta, Norrort samt Norrtälje, vilket totalt består av cirka 450 bussar och 5 depåer och till det letar vi efter en strukturerad och teknisk lagspelare, som vill vara vår strategiska ledare för Underhållet ur ett regionperspektiv.

Du har inte personalansvar men är vår spindel i nätet och den som får underhållet att ske proaktivt, effektivt och så att vi alltid har fordon till nästa utsättning, tillsammans med verkstädernas Produktionsledare. Ditt primära uppdrag är att planera långsiktigt underhåll för våra bussar för att optimera serviceplaner och därmed minska ställtider för fordonen. Detta görs i nära samarbete med samtliga verkstädernas Produktionsledare, som sätter den dagliga planen, samt med Servicechefer och Underhållschef. Du kommer att fungera som en central samordnare och stöttepelare för alla produktionsledare, och tillsammans kommer ni att arbeta proaktivt och effektivt för att optimera resursanvändningen och uppnå gemensamma mål.

Förutom långsiktig planering kommer du också att stötta lokal Produktionsledare i Täby och även kommer vara stationerad här vilket innebär att leda/delta i dagliga styrningsmöten, arbeta med nyckeltal säkerställa att allt alltid är uppdaterat i vårt underhållssystem samt täcka upp under Produktionsledarens frånvaro. I ditt arbete förväntas du kunna se förbättringsmöjligheter som du i dialog med Servicechefen och Produktionsledaren omsätter till verklighet för att höja kvalitet, effektivitet och sänka kostnader. Arbetet sker främst i vårt underhållsystem EAM samt vårt uppföljningssystem Qlikview där vi redan har tidsverk för FU & AU-prognoser och realtidsuppdaterade nyckeltal för underhållstatus.

Du rapporterar till Underhållschef och är placerad på verkstaden i Täby. Arbetet sker främst dagtid men det är bra att vara flexibel vid behov då Teknikerna arbetar skift.

Arbetsuppgifter

  • Arbeta i analysverktyget (Qlikview) och underhållssystemet (EAM) med långsiktig planering av framför allt Förebyggande underhåll men även Avhjälpande, så att inga underhållstoppar uppstår som verksamheterna inte är förberedd på.
  • Att säkerställa att dina långsiktiga planer är inarbetade i systemen samt överlämnade till verkstadens arbetsledning, där verkstaden vet vilket arbete som kommer och vilken takt de behöver upprätthålla
  • Att ha tätare kontakt med framför allt Produktionsledare som planerar och arbetsleder operativt på samtliga depåer.
  • Stötta produktionsledare i det dagliga administrativa arbetet i Norrort och täcka upp vid frånvaro.
  • Driva och delta i forum med interna kontaktytor och externa leverantörer.
  • Utreda och driva förbättringar avseende kvalitet, kostnad och trafikleverans.
  • Bevaka och anpassa underhållsplanerna, och underhållsinstruktioner utifrån nyckeltal, analyser och insamlade iakttagelser.
  • Följa upp och stötta Servicechefer så att vi nyttjar våra garantier, att vi har en fungerande garanti- och systemfelshantering och driver ärenden systematiskt med våra fordonstillverkare.
  • Ansvara för att rapportera och följa upp nyckeltal (KPI:er) för att säkerställa en noggrann och effektiv övervakning av prestanda och framsteg.
  • Genomföra regelbundna rundor på varje depå för att säkerställa en stark och nära samarbetsrelation med samtliga verkstäder i regionen.

Kvalifikationer

Du har en utbildning inom Fordonsteknik eller fått motsvarande kompetens genom arbete. Du ska gärna ha arbetat i en tung underhållsroll så som Produktionsledare, Underhållsplanerare, Förste mekaniker eller Tekniker i minst 2 år. Har du dessutom arbetat i en motsvarande roll inom kollektivtrafikbranschen är det starkt meriterande. Även erfarenhet av fordon, fordonsteknik, Underhållssystem och att leda utan att vara chef är meriterande.

Du är en strukturerad, tydlig och stresstålig lagspelare. Du är självgående och driftig och har en god förmåga att prioritera och arbeta målstyrt och förstår vikten av leverans i tid till trafik. Vidare trivs du med att styra och leda och vara den som hjälper andra fram i sitt arbete. Du är kommunikativ och positiv samt kan uttrycka dig obehindrat på svenska.

Vad vi erbjuderDu erbjuds en spännande roll hos ett värderingsstyrt bolag där våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Våra värderingar ”Handling, Ansvar, Nytänkande och Samspel”, styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet.

Du erbjuds en marknadsmässig lön med ett förmånspaket som inkluderar pensionsplan enligt ITP. Du får även ett gruppförsäkringspaket, Rikskortet, ett årligt friskvårdsbidrag subventionerad massage samt flera andra trivselaktiviteter.

Omfattning: HeltidPlaceringsort: TäbyAnställningsform: Tillsvidare

Om rekryteringsprocessenLåter detta som ditt nya jobb? Då hoppas vi att du skickar in din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är den 20240620 Vid frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare:Ghousuddin MohammedGhousuddin.mohammed@transdev.se

(observera! vi kan inte behandla ansökningar som inkommer via mail)

Om ossTransdev ger människor frihet att resa när de vill och hur de vill. Vårt erbjudande spänner över flera transportslag, bland andra buss, tåg, spårvagn och båt. Vi ingår i den internationella koncernen Transdev, som med över 100 000 medarbetare möjliggör 10 miljoner dagliga resor världen över.

I Sverige är vi en av de största operatörerna inom persontrafik, med över åttio års erfarenhet. Vår verksamhet bygger dels på långsiktiga partnerskap med trafikmyndigheter och företag, dels på kommersiell trafik som vi driver under egna varumärken. Vi utvecklar framtidens persontrafik – för en hållbar utveckling och för att ge människor frihet att resa.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se