Hoppa till innehåll

ESG Controller

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du trygg i att analysera hållbarhetsdata och sammanställa samt visualisera resultat? Säkra växer och söker nu en ESG Controller med fokus på utveckling av vår hållbarhetsredovisning. Vi söker dig som är van vid att ta stort ansvar och som trivs i en miljö där förväntningarna är höga både på utveckling och kvalitet. Välkommen till oss på Säkra, ett snabbväxande företag med kunden i fokus!

Som ESG Controller kommer du få möjlighet att anta en ny roll inom organisationen och påverka utvecklingen av Säkras hållbarhetsrapportering och skapa beslutsunderlag för att driva bolagets strategi framåt.

Genom att erbjuda hållbara val och vägleda inom ansvarsfulla investeringar har Säkra stor möjlighet att bidra till en positiv utveckling. Dessa frågor är några av de mest väsentliga hållbarhetsfrågorna inom bolaget med stort fokus. Säkra gör nu en strategisk satsning inom hållbarhetsområdet, där du som ESG Controller kommer ha en nyckelroll.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ESG Controller arbetar du med fokus kring utveckling av Säkras hållbarhetsredovisning där du:

  • Ansvarar för strukturering, insamling, analys och sammanställning av hållbarhetsdata för rapportering externt och internt
  • Utvecklar hållbarhetsrapportering i linje med relevanta ramverk (exempelvis CSRD, ESRS)
  • Sammanställer data för beslutsunderlag till interna och externa intressenter
  • Samarbetar med externa revisorer vid granskning av hållbarhetsinformation.
  • Utvärderar systemstöd för insamling, analys och redovisning av hållbarhetsinformation.

Du ingår i vår funktion Finance och rapporterar till CFO. Du har även ett nära samarbete med Hållbarhetschef, Juridik, HR samt andra funktioner inom Säkra. Vi är ett bra team och tillsammans med dig blir vi ännu lite bättre!

Vårt erbjudande:

Hos oss får du chansen att vara med på en unik och framgångsrik resa där vi tar Säkra till nästa fas. Vi är i stark tillväxt samtidigt som vi fokuserar på hållbarhet i alla tänkbara perspektiv. Hos oss blir du en viktig del i vår framgång!

Du kommer att ingå i ett team med kompetenta och engagerade kollegor med olika åldrar och erfarenheter. Vi är en stor organisation med korta beslutsvägar vilket ger både möjligheter och förväntningar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning och med några års erfarenhet av hållbarhetsrapportering. Du har intresse och färdighet i att analysera hållbarhetsdata, sammanställa och visualisera resultat. Vidare har du kunskap inom GHG Protocol och klimatredovisning samt goda kunskaper inom projektledning. Vi ser även att du har kunskap och förståelse för finansiella data. Har du erfarenhet inom ansvarsfulla investeringar är det meriterande.

Som person ser vi att du har en stark analytisk förmåga. Du är strukturerad med god projektledningsförmåga. Vidare är du ansvarstagande och trivs i en miljö med fokus på utveckling och kvalitet. Självklart är du dessutom en lagspelare som ser värde i att bidra till både teamet och verksamheten som helhet.

Låter det här intressant?

Vi genomför löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Placering: Vårt nya fina kontor på Sturegatan 11 i centrala Stockholm, självklart finns möjlighet att jobba vissa dagar på distans.

Vid frågor kring rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på sofie.skaranger@jobbet.se alt 0703-426600.


Om säkra

Säkra är sedan 1990 en av Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Vår ambition är att skapa trygghet för våra kunder genom att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar, tjänstepensionsupplägg och rådgivningstjänster.

Att ha en stark lokal förankring och närhet till våra kunder har alltid varit viktiga framgångsfaktorer inom Säkra. Idag finns vi representerade med 500 medarbetare på ett 60-tal orter runt om i Sverige. Vi tror på det personliga mötet och vi vet att det gör skillnad.

Vårt grundläggande mål är att alltid tillvarata våra kundens intressen genom att bidra med hög kompetens, kvalitet och god service. Bland våra kunder finns små och medelstora företag, organisationer och privatpersoner som alla värdesätter långsiktiga relationer och god lokal service.

Krav

  • Relevant högskoleutbildning
  • Några års erfarenhet av liknande uppdrag


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se