Hoppa till innehåll

Utbildare inom polisiär konflikthantering

Sista ansökningsdag
04 september 2024 (2 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du polis och har erfarenhet av utbildningsverksamhet? Nu söker vi dig som vill verka i en utbildande och delvis samordnande roll inom polisiär konflikthantering. Vill du vara med och driva och utveckla Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningsverksamhet? Då är du välkommen med din ansökan!

Tillsammans skyddar vi Sverige.


Det här är ditt uppdrag

Som utbildare arbetar du mycket nära den operativa verksamheten och är med och planerar, genomför, utvärderar och utvecklar Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar (primärt PolKon) utifrån verksamhetens behov.

I din roll samverkar du med utbildningsbeställare internt och ditt uppdrag innefattar även att du kvalitetssäkrar och samverkar med externa samarbetspartners. Genom god samverkan med relevanta aktörer utvecklar du utbildningarnas innehåll och genomförande. Du bevakar den senaste utvecklingen inom ditt ansvarsområde och håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och relevant fortbildning.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du med verksamhetsutveckling både gällande utbildning generellt och inom specifika ämnesområden och du bidrar aktivt till utveckling, fortbildning och kunskapsöverföring inom gruppen.

Din placering är på huvudkontoret i Solna. Resor inom Sverige förekommer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen
  • Erfarenhet som instruktör/utbildare inom PolKon-ämnen (främst vapen, taktik, FTM (fysiska tekniker och metoder) och/eller sjukvård)
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Utbildad PolKon-utbildare
  • Mer djupgående erfarenhet som PolKon-utbildare, gärna inom flera olika ämnesområden och mot olika målgrupper
  • Bred polisiär erfarenhet
  • Påbyggnadsutbildning inom sjukvård
  • Utökade erfarenhet/färdigheter inom FTM
  • PNF-utbildare

Det här är kollegan vi söker

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är lyhörd, delar kunskap och erfarenheter och motiverar andra att göra detsamma. Som person är du prestigelös och bidrar till ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner. Du coachar, stödjer och utmanar samt ger återkoppling med personlig omtanke. Att inspirera och verka förutsättningsskapande så medarbetare kan ta ansvar för sin egna och verksamhetens utveckling är av betydelse för i att lyckas i rollen.

Du är trygg i din roll som utbildare och motiveras av att utveckla andra medarbetare. På ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt skapar du goda förutsättningar för lärande. Du har lätt för att anpassa budskap efter mottagaren och känner dig bekväm inför såväl mindre som större grupper och sammanhang.

Gruppens kompetens är mycket efterfrågad och du behöver därför vara flexibel och kunna prioritera arbetets innehåll och intensitet utifrån föränderliga förutsättningar samt ha vilja och uthållighet i att fullfölja tilldelat utbildningsuppdrag över tid. Du trivs med att arbeta både i utvecklingsfas och i förvaltningsfas av en utbildning. Du är engagerad och ansvarstagande och är lika bekväm med att arbeta i grupp som att självständigt driva ditt arbete framåt.

Du tycker om att arbeta i en social och coachande roll och har lätt för att bygga förtroende och tar initiativ till samarbete. Genom din positiva inställning och goda samarbetsförmåga skapar du relationer som bygger på tydlig kommunikation och tillit. Du ser den egna verksamheten i ett större sammanhang och tar ansvar för din del i helheten med fokus på gemensamma mål och långsiktig effekt.

Trots din erfarenhet har du ett ödmjukt förhållningssätt och är öppen för nya kunskaper, genom aktiv omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Så tar du kontakt med oss

För frågor kring tjänsten är du, från vecka 33, välkommen att ringa rekryterande chef på telefonnummer 0723-844 006.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-09-04.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 september 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se