Hoppa till innehåll

Säkerhetsskyddsstrateg

Publiceringsdatum
19 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du arbeta med att på strategisk nivå utveckla skyddet av Sveriges säkerhet? Vill du arbeta förebyggande och långsiktigt tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor? Nu söker Säkerhetspolisen en säkerhetsskyddstrateg. Välkommen med din ansökan.

Tillsammans skyddar vi Sverige.


Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2024-08-18


Det här är ditt uppdrag

Säkerhetsskyddsenheten har huvudansvar för Säkerhetspolisens externa uppdrag att bedöma och verka för att sårbarheter reduceras hos säkerhetskänslig verksamhet. Arbetet styrs av författning så som säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen och Säkerhetspolisens föreskrifter om säkerhetsskydd.

I rollen som säkerhetsskyddsstrateg utvecklar du Sveriges säkerhetsskydd inom framförallt personalsäkerhet. Du driver självständigt projekt och ansvarar för att identifiera utvecklingsbehov samt bereda och föredra underlag av strategisk betydelse för säkerhetsskyddet i Sverige och Säkerhetspolisens uppdrag på området.

Vidare arbetar du med att förvalta och utveckla föreskrifter och vägledningar inom säkerhetsskydd samt med verksamhetens interna metoder och processer. I arbetet ingår det även att bistå andra arbetsgrupper med tillsyn och vägledning gentemot externa verksamhetsutövare.

Du utgör expertkompetens på området personalsäkerhet och bidrar med kunskaper i nationella och i viss mån internationella sammanhang.

Din placering är på huvudkontoret i Solna. Resor både inrikes och utrikes förkommer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

· Akademisk examen alternativt motsvarande utbildning som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig

· Minst två års aktuell erfarenhet av arbete inom personalsäkerhet alternativt motsvarande erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig

· God kunskap om författning och vägledningar inom säkerhetsskydd

· Erfarenhet av att skriva eller föredra rapporter och beslutsunderlag

· Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

· God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

· Erfarenhet av strategiskt arbete inom säkerhetsskyddsområdet

· Erfarenhet av att analysera, utveckla och förvalta processer inom säkerhetsskydd

· Erfarenhet av fysisk säkerhet, informationssäkerhet eller säkerhetsskyddsanalys

· Flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning

· Erfarenhet av projektledning och utvecklingsarbete

· Grundläggande kompetens inom juridik eller statskunskap


Det här är kollegan vi söker

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är konstruktiv och har ett prestigelöst förhållningssätt. Som person är du analytisk, strukturerad och har en vilja att hjälpa andra vilket skapar ett gott arbetsklimat i gruppen.

Då delar av arbetet är innebär både intern och extern samverkan värdesätter vi att du är kommunikativ och har en god förmåga att upprätta och bibehålla förtroendefulla kontakter.

Du är van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ med fokus på långsiktig effekt och du levererar produkter av hög kvalité även i perioder av högre belastning.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Anställningsvillkor

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

På vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se, kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss samt om våra förmåner.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 49. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-08-18.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se