Hoppa till innehåll

Trafik- och gatuutformare/projektör,

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Jobbeskrivning

Inviting bright minds

Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Vi arbetar utifrån vår strategi “The Partner for Sustainable Change” och söker nu dig som vill vara med på vår resa. Vi erbjuder dig möjligheten att använda teknisk kunskap, analytisk förmåga och strategiskt tänkande i kombination med kreativitet för att kunna skapa en mer hållbar och jämställd infrastruktur.

Hos oss blir du en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra Smart Mobility East i Stockholm

Som senior trafik- och gatuutformare kommer du att vara en del av vår enhet Smart Mobility East som består av drygt 20 trafikutredare och trafikanalytiker. Vi finns i Stockholm, Linköping och Norrköping. Vi är en kreativ och social grupp med stora hjärtan och en bred kunskap inom trafik- och mobilitetsområdet. Vi har en stöttande kultur och en naturlig samarbetsvilja.

Våra projekt finns främst i Stockholmsområdet, men vi arbetar även nationellt och globalt. Vår styrka är vår bredd. Vi består av både trafikplanerare, trafikanalytiker, utformare, generalister och specialister och vi kan därför erbjuda en variation vad gäller uppdrag och utveckling. Vi har kunskap och erfarenhet av såväl trafikutredningar som trafikanalyser innehållande mikrosimuleringar och makroanalyser. Vi arbetar med samtliga trafikslag, genomför trafik- och mobilitetsutredningar, tar fram utformningsförslag och vi har också stor kunskap inom social hållbarhet och barnperspektivet i trafikplaneringen. Vi gillar att prova nya grepp och är ledande i vår bransch vad gäller att nyttja GPS/fordonsdata i våra trafikanalyser.

Vi ser att Rambolls kunder efterfrågar mer hållbara och innovativa lösningar för att kunna bygga framtidens samhälle. Vi är en del av Rambolls globala organisation Smart Mobility. Det innebär att vi samarbetar med Rambolls experter i andra länder för att kunna leverera de bästa lösningarna och för att dela kompetens och kunskap över landgränserna. Vi har också ett nära samarbete med våra trafikkollegor i främst Göteborg och Malmö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utforma trafik- och gatulösningar i uppdrag inom trafik- och samhällsplanering
  • Medverka i trafikutredningar som projektör/utformningsstöd eller uppdragsledare
  • Utöver att arbeta i tidigt utredningsskede finns möjlighet att även arbeta i systemhandlings/bygghandlingsskede tillsammans med våra gatuprojektör
  • Bidra i anbudsarbete och i kunddialoger
  • Stödja i utvecklingsarbete för att skapa innovativa och hållbara lösningar för morgondagens infrastruktur
  • Samarbeta med kollegor, både nationellt och internationellt

Utvecklas tillsammans med oss

På Ramboll är våra medarbetares kompetens vår huvudresurs. För att lyckas i den här rollen tror vi att:

  • Du har minst 6 års erfarenhet av att arbeta med trafiktekniska utredningar, utformningsfrågor och design av stads- och gatumiljöer. Du kan också ha lång erfarenhet av gatuprojektering, men vill utvecklas mer inom tidiga utredningsskeden.
  • Du har mycket goda kunskaper i CAD
  • Du har ett intresse för hur mobilitet och stadsutveckling utvecklas tillsammans och har vana av att testa olika utformningsalternativ i en iterativ arbetsprocess.
  • Du har en relevant ingenjörs- eller masterutbildning.
  • Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Du är en person med drivkraft att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. Du är drivande och tar stort eget ansvar.

Välkommen till Ramboll Transport

Vi är 3200 experter som skapar innovativa och levande stadsmiljöer världen över. Vi utvecklar urbana grönstrukturer för ett bättre stadsklimat och goda förutsättningar för gemenskap, hälsa och trygghet. Vi skapar hållbara transportlösningar där ekonomisk tillväxt och långsiktiga samhällsvinster går hand i hand med människors behov av frihet och närhet. Med vårt breda utbud av tjänster tar vi alltid ett långsiktigt helhetsansvar för de projekt vi är involverade i. Vi arbetar i några av världens största infrastrukturprojekt och är ledande på den nordiska marknaden.

Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.

Lika möjligheter för alla

För att skapa samhällen och städer där både människor och natur kan blomstra behöver olika erfarenheter och perspektiv finnas representerade hos oss – det är våra olikheter som gör att Ramboll och våra medarbetare hela tiden utvecklas! Vi välkomnar ansökningar oavsett ålder, könstillhörighet, kulturella perspektiv, livssituation eller livsåskådning. Vi värdesätter en inkluderande arbetsmiljö och kultur och strävar efter att våra arbetsplatser ska ha god tillgänglighet för alla medarbetare oavsett behov. Vi lyssnar och lär av varandra, och ser till att det finns en balans mellan arbete och fritid.

Din ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV, personliga brev och relevanta dokument som beskriver varför du är rätt person för den här rollen. Vi ser fram emot din ansökan senast den 15 september 2024.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se