Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
19 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Åt vår kund söker vi en Löneexpert

Arbetsbeskrivning

Löneexperten är en del av ett nordiskt team på tio personer, kallat Knowledge & Operations, med teammedlemmar placerade i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Teamets ansvar är att följa upp våra kunders löneleverantörer (Zalaris och Silta) och tillsammans med dem säkerställa en stabil och korrekt löneleverans till de företag som Kunden tillhandahåller tjänster åt. Dessutom är teamet ansvarigt för flera HR-administrativa uppgifter och för att skriva och publicera innehåll i våra kunders People Portal.

Teamet fungerar även som stöd för HR Service Desk med vägledning och utbildning i våra kunders processer, rutiner, policies och riktlinjer. HR Service Desk är företagens Tier 1-support och ligger i Lissabon. Detta är ett nyetablerat team sedan juni i år, så teamet är i en utbildningsfas.

De arbetar ständigt med att förbättra våra kunders processer och rutiner genom ständigt ökande användning av People Portal, automation och i samarbete med våra kunders löneleverantörer. Dessutom fokuserar de på att flytta så många administrativa uppgifter som möjligt till HR Service Desk, så att Knowledge & Operations kan ta över fler uppgifter från HR-miljöerna i företagen i de nordiska länderna.

Den nordiska organisationen för HR-tjänster etablerades den 1 maj i år, så Knowledge & Operations-teamet är i en etableringsfas. Teamet kommer att arbeta mot att kunna dela uppgifter och stödja varandra över landsgränserna, men till att börja med kommer du att fokusera på uppgifter relaterade till Sverige.

Teamet har veckovisa teammöten och uppföljningar mellan teamledaren och teammedlemmarna.

Ansvarsområden
  • Processägare för svenska löne- och HR-administrativa processer
  • Säkerställa löneleverans för de svenska kund-företagen i samarbete med löneleverantör
  • Ansvarig för befintliga löneprocesser, ständigt förbättra och effektivisera dessa samt ställa krav på outsourcingpartner (Zalaris) för lönetjänster
  • Säkerställa att företagets skyldigheter enligt svensk lag och förordningar uppfylls
  • Hålla sig uppdaterad om vad som händer inom den svenska organisationen inom HR- och löneområdet
  • Utveckla och underhålla information i People Portal
  • Bidra till att utveckla ett väl fungerande nordiskt Knowledge & Operations-team
  • Stödja andra inom HR såsom HR Service Desk, Comp & Ben-Expert, HR-generalister och People Business Partners inom ditt expertisområde
  • Fungera som kontaktperson för ekonomiavdelningen
  • Ständigt förbättra processer och rutiner
Uppgifter
  • Hantera HR- och lö
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
05 juli 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se