Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Kalkylingenjör

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Nu söker vi en kalkylingenjör till Peab Marin som är specialiserade på anläggningskonstruktioner i marin miljö.

Peab Marin är en resultatenhet inom Peab anläggning och region öst. Vi är inriktad och specialiserad på marina anläggningskonstruktioner. Vi bygger infrastruktur på, under och invid vatten: såsom hamnar, kajer, pirer, broar, bryggor, dammar, farleder, sjöledningar, sjösäkerhetsanordningar (SSA) samt underhåller och renoverar befintlig infrastruktur med en marin inriktning. Vi har lång erfarenhet och kompetenta medarbetare inom betongarbeten samt grundläggning för dessa konstruktioner.

Vi har vår egna fartyg, båtar, pontoner och mudderverk i vår hemmahamn på Loudden i centrala Stockholm. Vi har även egna yrkesarbetare samt anläggningsdykare och sjömätare inom Peab Marin.

Om tjänsten

Som Kalkylingenjör på Peab Marin kommer du bli en nyckelspelare i organisationen där du arbetar i ett team med att driva hela kalkylprocessen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag samt ansvara för överlämnandet till produktionen och stödjer dem i genomförandet. Du kommer lösa arbetsuppgiften i nära sammarbete och tillsammans med vår seniora projektchef samt arbetschefen för Peab Marin.

I rollen kommer du bl.a. att analysera, identifiera och hitta kreativa lösningar på våra kunders önskemål samtidigt som du hela tiden har ett långsiktigt perspektiv med fokus på lönsamhet, kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Rollen som kalkylingenjör bygger att du är strukturerad och lösningsfokuserad i ditt arbete. Vidare att du är en ansvarsfull person som är engagerad och gärna vill utvecklas inom ditt område. Tillsammans med dig kommer vi att arbeta fram en personlig utvecklingsplan. Det är viktigt att du gillar att arbeta i grupp samt även självständigt. Du talar och skriver svenska samt innehar körkort B. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt ök.

Din placering kommer vara i vår hemmahamn på Loudden.

Om dig

Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet från anläggningsarbeten.

Du skall ha:

  • Relevant eftergymnasial utbildning såsom högskoleingenjörsutbildning inom bygg och anläggning, väg och vatten eller liknande - alternativt tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet
  • Du har erfarenhet ifrån betongarbeten.
  • Du har erfarenhet ifrån grundläggning såsom spont och pålning.
  • Du är väl förtrogen med gällande entreprenadjuridiska regelverk såsom AMA.

Det är meriterande men inte ett krav om du har:

  • Erfarenhet ifrån brobyggnation.
  • Erfarenhet ifrån sjöledningar.
  • Erfarenhet ifrån marina arbeten.
  • Erfarenhet ifrån att tidigare kalkylera för anläggningsprojekt.
  • Erfarenhet ifrån att använda MAP kalkylprogram.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Holmqvist, arbetschef på 072-533 53 27 eller stefan.holmqvist@peab.se alternativt Malin Sundvall, HR Partner på malin.sundvall@peab.se.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.