Hoppa till innehåll

Head of Group Accounting till expansiv företagsgrupp

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi rekryterar nu en Head of Group Accounting till en snabbt växande och nyetablerad företagsgrupp.

Vårt kundföretag är en PE-ägd koncern med verksamhet inom serviceområdet. Gruppen omsätter idag runt 600 Miljoner SEK bestående av cirka 20 dotterbolag i Sverige och Finland och har ambitioner att under kommande år fortsätta växa kraftigt både genom förvärv och organiskt och bli en ledande nordisk aktör inom sitt område.

Vår uppdragsgivare startar nu ett huvudkontor med bland annat en koncernekonomifunktion där rekryteringen av en Head of Group Accounting blir en nyckelroll.

Om du lockas av att vara med på en spännande tillväxtresa där du är högst delaktig i att bygga upp en koncernekonomifunktion från grunden är detta helt rätt möjlighet. Du rapporterar till CFO som du kommer ha ett nära samarbete med och tillhör företagsgruppens centrala organisation. Rollen innehåller just nu inget formellt personalansvar men detta kan inte uteslutas framgent.. Rollen är placerad i Stockholm City.

Primära ansvarsområden

  • Ansvar för att upprätta koncernredovisning och konsolidering

  • Utvärdera nuvarande systemstöd samt komma med förbättringsåtgärder

  • Ansvara för att upprätthålla en hög redovisningsstandard i linje med aktuella regelverk

  • Ansvar för bokslut och årsredovisning för koncernen

  • Samordning av revision och ansvarig kontakt mot revisor

  • Ansvar för legal redovisning och löpande bokföring i moderbolaget

  • Kontakt med dotterbolag och stötta dem i redovisningsfrågor

  • Ta emot inrapportering från dotterbolags bokslut och kvalitetssäkring av dessa

  • Ansvara för moms- och skattefrågor

  • Förvärsanalyser (PPA)

  • Ansvar för processförbättringar avseende styrning, intern kontroll, redovisning och rapportering

  • Delta i budget- och prognosarbetet

Profilbeskrivning

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi och minst sju års relevant erfarenhet. Du har goda kunskaper inom koncernredovisning och trivs i en roll som både är operativ och sammankallande.

Vi tror att du har en bakgrund från medelstora bolag i tillväxt och om du har erfarenhet från förvärvande bolag,, decentraliserade organisationer och/eller från att arbeta i PE-ägda bolag anses det meriterande. Du är trygg i K3-regelverket och har du erfarenhet av IFRS anses det meriterande.

Vidare har du goda kunskaper i Excel och gärna erfarenhet från något konsolideringssystem.. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du kommunikativ, strukturerad och proaktiv. Du har en stark ansvarskänsla, är lösningsorienterad och skicklig på att prioritera både på lång och kort sikt.

Vad erbjuds du?

Du erbjuds möjligheten att vara med från början i en spännande satsning och vara högst delaktig i att bygga upp en koncernekonomifunktion där du tar ett stort operativt ansvar för dina arbetsuppgifter. Om du lockas av att ta en central roll på ett mindre huvudkontor där din insats gör stor skillnad är detta rätt roll för dig.

Ansökan

Skicka in din ansökan redan idag! På grund av semesterperioden kommer processen att starta skarpt under augusti. För frågor om tjänsten, kontakta Douglas Carbell, ansvarig rekryteringskonsult på Newr, douglas.carbell@newr.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se