Hoppa till innehåll

Kurator Kulturskolan Raketen

Publiceringsdatum
18 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Kulturskolan Raketen är en fristående, icke vinstdrivande skola, belägen i Björkhagen. Totalt går här ca.250 elever i klasserna fsk – åk 9. Skolan har funnits i ca 30 år och är väl inarbetad i området. Vår profil är "Kultur, miljö och rättvisa" och vi arbetar utifrån devisen "ett barn har många språk" vilket bl a innebär att vi integrerar de estetiska ämnena med de teoretiska i det vi kallar för tema redan från fsk.

Stämningen på skolan är lugn, eleverna ambitiösa och lärarna erfarna.

Du ska ha avslutad utbildning som socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av arbete med barn och tonåringars problem, gärna med kunskaper i gruppdynamiska processer, är meriterande.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med barn och ungdomar samt har lätt att skapa en god relation med dem. Du ska vara en trygg vuxen som barn/ungdomar med förtroende kan vända sig till då de behöver stöd. Erfarenhet inom yrket, arbetslivserfarenhet med barn och ungdomar, är meriterande.

Du ska ha goda sociala färdigheter. Inom arbetet ingår även kontakt med vårdnadshavare, personal på skolan, BUP och socialtjänsten.

Du kommer att ha sedvanliga kuratorsuppgifter; elevsamtal, förebyggande elevhälsoarbete, både i grupp och enskilt. Du ska även känna dig bekväm med att arbeta förebyggande uti i klasserna. Kuratorn ingår även i skolans elevhälsoteam tillsammans med speciallärare, skolsköterska och rektor. EHT-möten hålls en gång i veckan. Även psykolog och skolläkare ingår i skolhälsans arbetslag, men deltar som brukligt inte lika frekvent i verksamheten.

Tyngdpunkten på kuratorsarbetet på skolan ligger på mellan- och högstadiets 6 klasser. Kurator arbetar endas undantagsvis mot lågstadiet.

Tillträde 5 september eller enligt överenskommelse.

Provtjänstgöring 6 månader.

Anställningsgrad 20-35%

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se