Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kommunikatör till Rikshemvärnsstaben, Stockholm

Ansök nu
Är du en driven kommunikatör som vill arbeta brett med kommunikation i en dynamisk miljö? Är du en positiv och självgående lagspelare? Nu söker vi en kommunikatör till Rikshemvärnsstaben, centralt placerad i Stockholm.

Om enheten
Rikshemvärnsstaben är Rikshemvärnschefens stab för att leda förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Det är en bred verksamhet som består av olika typer av krigsförband och verksamheter med stridsskola, militärregioner, territoriella förband, regionala utbildningsgrupper, hemvärnsbataljoner samt musikkårer. Idag har stridskraften totalt ca 800 anställda och ca 22 000 hemvärnssoldater.

Rikshemvärnsstabens kommunikationsfunktion ingår i stabssektionen. Kommunikationschefen ansvarar för samordning av stridskraftens kommunikation. Arbetet sker genom nära samarbete och nätverkande med militärregionernas och stridsskolans kommunikatörer, samt även med Högkvarterets kommunikationsavdelning och övriga försvarsgrenar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör ingår du i kommunikationsfunktionen och du arbetar tätt tillsammans med kommunikationschefen. Rollen innehåller både bredd och variation och har tyngdpunkten på operativt kommunikationsarbete:
  • Producera, publicera och uppdatera innehåll till interna och externa kanaler
  • Fotografera, filma och redigera
  • Ta fram budskap och stötta med genomförande av kommunikation i sakfrågor och projekt
  • Löpande bevaka större sakfrågor
  • Kommunikativ rådgivning
  • Viss kontakt med press och media
I rollen som kommunikatör har du fokus på att bidra till att skapa ett högt förtroende för Hemvärnet både internt i Försvarsmakten och externt. Du bidrar också i planering och utveckling av stridskraftens kommunikation. Som medlem i högre stab kan även andra arbetsuppgifter tillkomma.

KRAV
Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom kommunikationsområdet eller liknande utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Minst tre års aktuell och relevant erfarenhet av kommunikationsarbete från myndighet, offentlig sektor eller större privat organisation/företag
  • Aktuell erfarenhet av att arbeta med foto och film
  • Goda kunskaper om sociala medier som kanalval i kommunikationen
  • Mycket god stilistisk och kommunikativ förmåga i svenska språket
  • Goda kunskaper i engelska
  • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en positiv, prestigelös lagspelare som gärna bidrar till utveckling av verksamheten, samtidigt som du självständigt tar ansvar för att driva dina egna arbetsuppgifter framåt. Du är kommunikativ, tycker om att samarbeta och har lätt för att bygga relationer. Du har en kreativ ådra och gillar att paketera komplex information till begriplig kommunikation. För att både trivas och passa i rollen tror vi att du också är flexibel och strukturerad samt kan hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

  • Relevant erfarenhet av kommunikationsarbete i Försvarsmakten
  • Relevant erfarenhet av kommunikationsarbete i offentlig sektor
  • Relevant erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation
  • Goda kunskaper i SharePoint
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, anställningen inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tjänsten kan innebära resor samt kvälls- och helgtjänst.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jessica Dahlin, kommunikationschef, 072-1632402 jessica.dahlin@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Anna Aurell-Nylander, HR-Specialist 076-6105234 anna.aurell-nylander@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 2024-09-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren