Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-generalist tillsvidare heltid i Stockholm

Publiceringsdatum
11 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du arbeta med oss i ett engagerat team där du har möjlighet till att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens tillväxt? Vi befinner oss i en omfattande expansionsfas så läs då vidare!

FMLOG Transportenheten- Ledningstödsavdelning

Försvarsmaktens logistik (FMLOG) ansvarar för logistikstöd till förband, skolor och centra inom Försvarsmakten (FM) nationellt och internationellt. Transportenheten är Försvarsmaktsgemensam och är organiserad inom FMLOG och är Försvarsmaktens nationella transportkoordineringscentra med central transportledning för samtliga transportsätt och finns på flertalet orter i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Hos oss ingår du i Ledningstödsavdelningen tillsammans med ytterligare en HR-generalist där ni tillsammans utgör chefsstödet inom Transportenheten. Våra chefer är placerade på flertalet orter i Sverige och arbetsuppgifterna innefattar samtliga vanligt förekommande delar inom personalfunktionen.

Initialt kommer denna nya roll att ha tyngdpunkten mot främst operativa uppgifter. Det innefattar administrationsstöd såsom beslutsunderlag, stöd vid rekrytering, KPI-rapportering, ärendehanteringssystem, mötesprotokoll, registervård, SAP GUI etc. På sikt är rollen planerad att kläs på och breddas med införande av mer strategiska uppgifter som bl.a rehabilitering och arbetsmiljö.

HR-generalisterna på enheten funktionsstyrs parallellt av HR-chefen på Staben där de förbandsgemensamma uppgifter som inkommer, bereds och gemensamt hanteras av dig och din kollega i slutförandet. Då vi är en myndighet under stark tillväxt så välkomnar vi dig som vill ingå i ett team, där vi eftersträvar att tillsammans hjälpas åt att på bästa sätt lösa våra verksamhetsuppgifter.

Kvalifikationer
  • Civil kandidatexamen inom PAO eller motsvarande som Försvarsmakten bedömer som likvärdig.
  • 2-3 års erfarenhet av praktiskt personalarbete.
Personliga egenskaper

Vi välkomnar dig som är kommunikativ med egen initiativförmåga. Du har ett flexibelt förhållningsätt och kan växla mellan egna och gemensamma uppgifter, ifrån flera kanaler och av varierande karaktär. Vi tror vidare att du har en salutogen inställning toppat med prestigelöshet. Slutligen är skapande och upprätthållandet av goda relationer en framgångsfaktor.

Meriterande
  • SAP GUI (PRIO)
  • Arbetat i personalfunktionen inom statlig sektor.
  • Erfarenhet av transportbranschen
  • Goda kunskaper i Engelska
  • Körkort B (manuell)
  • Genomförd grundläggande soldatutbildning alt. Kombattantutbildning.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Befattning: civil
Tjänsteresor: Förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen
Välkommen att kontakta Chef Ledningstödsavdelningen, Håkan Lundgren .

Fackliga företrädare
OFR/S Håkan Antonsson)
SEKO Eva-Britt Steen)
OFR/O Torbjörn Bäckman)
SACO Charlotta Billström

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på telefon: 08-788 7500

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-17
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren