Hoppa till innehåll

Finsktalande kanslist/informatör

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Kanslist med ansvar för Expedition/Kommunikation/IT/Ekonomi till Finska församlingen i Stockholm

Är du en finsktalande person som är serviceinriktad, stresstålig, van att ta egna initiativ och gillar att ”ligga steget före’’? Har du utbildning inom IT och ekonomi? Brinner du för kommunikationsfrågor? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi söker nu en kanslist till Finska församlingen i Gamla Stan.

Först och främst förväntar vi oss att du har vilja och förmåga att kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Och att du gillar det! Du kommer vara församlingens ansikte och röst utåt. Du har hand om bokningar och tar hand om församlingsbornas frågor. Vi förväntar oss att du är kunnig inom IT-frågor, som Microsoft 365 och andra digitala verktyg, och är van att arbeta med Svenska kyrkans olika system. Vi vill att du har högskoleutbildning antingen inom IT, Ekonomi, och/eller Kommunikation.

- Som kanslist, ansvara du för bokningar av förrättningar – dop, vigslar och begravningar. Du tar emot och lägger in alla aktuella bokningar i vårt bokningsprogram. Du bemannar expeditionen under öppettiderna. Du ansvarar för utskick till nyfödda. Du har ansvar för mejl och posthantering. Du diarieför och tar hand om arkivet, du är kyrkoherden behjälplig, samt tar hand om övriga administrativa uppgifter som fakturor och kollekter.

- Som kommunikatör kommer du att arbeta med utveckling av vår kommunikation både internt och externt, samt arbeta i nära samverkan med andra funktioner och enheter. I arbetet ingår att ansvara för webb, intranät och du är med i utvecklingen av vårt arbete med sociala medier. Du kommer ha ansvar för hemsida och sociala medier, du ansvarar för annonsering samt du producerar församlingens tidning och månadsbrev. För att möta vår mycket breda målgrupp (0-100 år) behöver vi också en bredd av kanaler.

Beskriv i din ansökan på vilket sätt du ser ett upplägg för jobbet och vad du vill fokusera på för att nå ut till våra olika målgrupper.

- Som IT kunnig förväntar du att du löser våra IT-frågor i samarbete med stiftet och Svenska kyrkans organisation.

- Arbetsuppgifterna inom ekonomi innebär bl.a. fakturahantering, interndebiteringar, inköp och kollekthantering.


Vi söker dig som har:

· Finska som första eller andra språk, samt god svenska i tal och skrift.

· Examen från universitet/högskola inom media- och kommunikationsvetenskap, ekonomi eller annan lämplig studiebakgrund.

· Flerårig yrkeserfarenhet

· En utmärkt förmåga att formulera dig väl i tal och skrift liksom skriva texter och ta fram innehåll för olika målgrupper och kanaler. Erfarenhet av att arbeta med innehåll på webb, intranät och andra digitala kanaler.

· Erfarenhet av arbete med IT och ekonomi.


Som person är du driven, kommunikativ, positiv och öppen. Du har lätt för att samarbeta samt bygga relationer med såväl interna som externa kontakter. Du är effektiv och handlingsinriktad, arbetar strukturerat, är kreativ och lojal mot verksamhetens mål. Vi ser gärna att du har förmågan att samtala och reflektera kring tro, tradition och Svenska kyrkans roll i samtiden och framtiden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde på tjänsten efter överenskommelse. Provanställning kan tillämpas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du tillhör Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Du skall vid behov kunna visa utdrag ur belastningsregistret.


För mer information om tjänsten kontakta kyrkoherde Jael Gardesten

mejl: jael.gardesten@svenskakyrkan.se

eller KR ordförande Kristiina Ruuti

mejl: kristiina.ruuti@svenskakyrkan.se

Ansökan med personligt brev, CV och löneanspråk mejlas till jael.gardesten@svenskakyrkan.se

Sista dag för ansökan är 31 augusti 2024. Ofullständiga ansökningar tas inte i beaktande. Urval och intervjuer sker dock löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Svenska Kyrkan har kollektivavtal med Kommunal, Vision, KyrkA, Akademikerförbundet SSR/Akavia och Sveriges Lärare/KMR.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se