Hoppa till innehåll

Grävande journalist

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Antal tjänster
3
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker dig som studerar journalistik på JMK, Södertörn, Göteborgs universitet eller något motsvarande högre lärosäte.

Du kan ha gjort din praktik det tredje året eller så ska du göra det om cirka ett år, det är av mindre betydelse.

Cigarrklubben är en privat medlemsklubb för cigarrentusiaster. Vi arbetar enligt strikta rutiner. Anledningen är enkel, vi verkar i ett komplext lagrum - lagstiftarna har inte tänkt på att verksamheter som vår existerar och som lök på laxen har vi en hel del olika civilrättsliga avtal som begränsar oss på än det ena, än det andra sättet.

Tyvärr är industrin inte lika följsam, det gäller både andra aktörer i branschen och våra tillsynsmyndigheter. Vi kan inte gå in på alltför många detaljer inom ramen för annonsen. Men sammantaget är att vi har samlat väldigt mycket material under 4 års som en del av våra egna utredningar och gräv. Materialet får sägas vara bombastiskt och innehåller många avslöjanden.

Vi har nu fått utgivningsbevis och ska sätta ihop en redaktion med grävande journaliststudenter på strategiska platser runtom i Sverige. Du behöver befinna dig i Stockholm under sommaren för att kunna arbeta härifrån men i förlängningen söker vi folk över hela landet givet att din position gör nytta för oss.

Du är intresserand av grävjournalistik, formatet är av mindre intresse (podd, artiklar etc). Har en redig inre moral kompass och tycker att sanningen är viktigare än vinklingen. Du har ett rättspatos och en känsla för fair play.

Att röka cigarr är ingen merit alls. Snarare tvärtom, du behöver inte ens tycka särskilt bra om tobaksindustrin, det är inte en sådan typ av frågeställning det rör sig om.

Rekryterare behöver inte höra av sig.

Vi är ingalunda en Herrklubb och är inte särskilt förtjusta i grabbighet. Din personlighet som sökande är avgörande. Ditt kön är inte det.

Vi tar inte emot besökare. Fysiskt inlämnade ansökningar kommer att kasseras.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se