Hoppa till innehåll

Specialist ETCS Ombordsystem

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker en Specialist ETCS Ombordsystem tillTrafikverket i Stockholm.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra ett av Sverigesstörsta och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens -största byggherrar och beställare bidrar Trafikverket till samhällsutvecklingen på ett påtagligtsätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet.ERTMS - European Rail Traffic Management System - är ett EU-gemensamt trafikstyrningssystem. Det införs för att förenkla resor och transporter över landsgränserna i Europa.ERTMS Förberedandes uppdrag är att bland annat skapa förutsättningarna för ERTMS inomTrafikverket och delvis även för branschaktörer i Sverige.

ArbetsuppgifterKonsulten ska sammanhålla, koordinera och avsluta införande av ombordsystem Baseline 3 iTrafikverkets Rc6-lok, 3st Zaugg snöslungor, 2st Rc1-lok, 1st Y1-lok. Arbetet innefattar blandannat mycket kontakter med leverantörer, Transportstyrelsen, järnvägsföretag, underhållsleverantörer och samarbete med tekniska experter. Arbetet kommer att bedrivas tillsammansmed resultatenhet Fordonsresurser.

Uppdraget innefattar även etablering av ett utökat ombordkoordineringsuppdrag som förväntas erhållas avdelningen inom kort. Arbetet kommer innebära förutsättningsskapandeaktiviteter såväl inom Trafikverket som utåt mot branschaktörer.Kompetenskonsultens personliga egenskaper och kompetens är av avgörande betydelse förkvaliteten på resultatet av det arbete som ska utföras. Uppdraget ska till stor del utförassjälvständigt och med goda sakkunskaper, engagemang, god analytisk och administrativförmåga samt en förmåga att kommunicera och samarbeta såväl inom Trafikverkets organisation som med Trafikverkets parter. I arbetsuppgifterna ingår också löpande uppföljning och statusredovisning av uppdraget tilluppdragsgivare och intressenter.

Krav (OBS, obligatoriska)

a. Konsulten ska ha minst 10 års erfarenhet från att driva projekt för konvertering av fordon till ETCS ombordsystem med en verksamhetsvolym/portfölj om minst 80 miljoner SEK.b. Konsulten ska ha kunskap om installerat ombordsystem i Trafikverkets fordonstyper Rc6, Zaugg, Rc1 & Y1.c. Konsulten ska ha arbetet med TSD Trafikstyrning och signalering, EN 50126 och EN 50129 och nationella krav i Sverige.d. Konsulten ska ha goda kunskaper i projektstyrning och inneha kunskap och erfarenhet från framtagande av riskanalyser, tidplaner och budget samt samarbete gentemot leverantörer av signalsysteme. Konsulten ska ha arbetat med Transportstyrelsen gällande fordonsgodkännande och tagit fram beslutsunderlag för fordonsgodkännande och ha erfarenhet av godkännandeprocesser både för serie och typgodkännande. f. Konsulten ska ha erfarenhet att beställa och koordinera och leveranssäkra arbeten hos underleverantörer för Trafikverkets lok.g. Konsulten ska ha arbetat med anmält och utsett organ (NoBo & Transportstyrelsen).h. Konsulten skall kunna uttrycka sig obehindrat i både tal och skrift på svenska och engelska.i. Konsulten ska kunna arbeta med samtliga program inom MS Office såsom Word, Excel & PowerPoint

Meriterande

Mer än två års erfarenhet avatt leda tekniskt arbete med anknytning till installationav ETCS ombordsystem.Mer än två års erfarenhet avarbete med att specificera kundkrav till systemleverantör för leverans av drift- och undershållsdokumentationför Rc6-lok, Rc1-lok, Y1-lok och Zaugg snöslungor

Mer än fem års erfarenhetfrån samarbete med TRV:s interna aktör Fordonsresurser avseende rollen som järnvägsföretag och innehavare av säkerhetstillståndet

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
29 augusti 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se