Hoppa till innehåll

Samordnande Projekteringsledare

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker en Samordnande projekteringsledare till mångårigt uppdrag i Stockholm.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Stockholms län är en av de snabbast växande storstadsregionerna i Europa. Länets befolkning ökar med ca. 40 000 personer varje år. Det ställer krav på både fler bostäder och bättre resmöjligheter. Därför ska tunnelbanan inom ramen för den s.k. Stockholmsförhandlingen byggas ut. Utbyggnaden av tunnelbanan utgör även en del av den s.k. Sverigeförhandlingen. I januari 2017 tecknade staten, Region Stockholm och Stockholm stad ett avtal om ny tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö. Den nya tunnelbanelinjen benämns Gul linje. Tunnelbanelinjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö innebär en ny förbindelse över Saltsjö-Mälarsnittet, vilket medför att kapaciteten stärks i detta snitt samtidigt som befintligt kollektivtrafiksystem avlastas. Det är den första tunnelbanelinjen som inte trafikerar T-centralen. Utöver att stärka kollektivtrafiksystemet ska tunnelbanan också bidra till ökat bostadsbyggande i regionen.

För tunnelbanan till Älvsjö har beslut fattats att genomföra tunneldrivningen av spårtunnlarna med TBM-teknik och segmentbyggd vattentät betonginklädnad. Vidare har beslut fattats om att i så stor utsträckning som möjligt genomföra

produktion av stationerna genom att dessa sprängs ut från markytan via de vertikala hisschakten. Vissa av stationerna utförs även med hjälp av arbetstunnlar (tillika insatstunnlar/utrymningstunnlar för de arbetstunnlar som blir permanenta). Arbete med systemhandlingar och upphandlingsstrategier pågår.

Organisationen för genomförandet av berg- och anläggningsarbeten av tunnlar och stationer förbereder sig inför byggstart och projektet söker nu en samordnande projekteringsledare för tunnlar och stationer med ansvar för samordning av arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag och bygghandlingar. Teknisk samordning avseende både berg- och anläggning och bygg- och installationer kommer att krävas mellan tre parallella projekteringsuppdrag vars arbete påbörjas under hösten 2024. Samordning krävs även mot förvaltningens teknikorganisation samt avseende arbetssätt och stödjande processer.

ArbetsuppgifterKartlägga behov av samt ta fram beslutsunderlag för vilket projekteringsuppdrag som ska leverera konstruktions- och byggstyrande underlag som efter leverans ska gälla som styrande underlag generellt för samtliga tre uppdrag

Styra leveranstider för konstruktions- och byggstyrande underlag

Säkerställa att förvaltningens övergripande styrande projekteringsunderlag tillhandahålls till projekteringsuppdragen

Säkerställa att övergripande styrande projekteringsunderlag är uppdaterade och kvalitetssäkrade

Säkerställa att likriktade arbetssätt finns i beställarens organisation samt i uppdragens organisation avseende exempelvis nedanstående områden:

  • Digital projekthantering
  • Arbetsmiljöarbetet
  • Hållbarhetsarbetet
  • Riskhantering
  • Kravhantering
  • Produktion, tid/kostnad
  • Bistå i samordningen med strukturer för handlingsförteckningar till förfrågningsunderlag för entreprenadupphandlingar och tekniska beskrivningar uppbyggnad
  • Leda regelbundna samordningsmöten internt med övriga projekteringsledare
  • Leda regelbundna samordningsmöten med de tre uppdragen där uppdragsledare m fl deltar

Krav (OBS, obligatoriska)

Civil- eller högskoleingenjör (inriktning bygg, ekonomi eller motsvarande utbildning)Dokumenterad arbetserfarenhet inom berg- och anläggningsverksamhet (minst 12 år)Dokumenterad arbetserfarenhet av arbete i projekt för spårbunden trafik (minst 12 år) Tillgänglig för tjänstgöring 100% senast 1 november 2025 Dokumenterad arbetserfarenhet i rollen som uppdragsledare, projekteringsledare, teknikansvarig eller motsvarande roll (minst 12 år) i större projekt inom bygg, anläggning eller infratsruktur

Meriterande

Dokumenterad arbetserfarenhet av roll som chef eller ledare över en organisation innehållande teknikspecilalister (minst 3 år)

Dokumenterad arbetserfarenhet av uppdrag i arbetsledande ställning innehållande leveranser av bygghandlingar och förfrågningsunderlag till berg- och anläggningsarbeten för spårbunden trafik (minst 3 st FU) Dokumenterad arbetserfarenhet i arbetsledande ställning (förstudie, projektering eller produktion) av projekt innehållande TBM (Tunnelborrmaskin) (minst 1 projekt)

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se