Hoppa till innehåll

Projekteringsledare Bergtunnel

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker en projekteringsledare bergtunneltill Trafikverket iStockholm.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Program Tvärförbindelse Södertörn är ett av Trafikverkets största vägprojekt i Stockholmsområdet. På uppdrag av regering och riksdag planerar och bygger vi en 2 mil mötesfri motortrafikled mellan Kungens Kurva och Jordbro med två körfält i vardera riktningen med en separatgång- och cykelväg längs hela sträckan.Nu breddas väg E4/E20 för att avlasta vägnätet och bygger nya Vårbybroar. I organisationenTvärförbindelse Södertörn ligger även projekt Pålamalmsvägen som har en egen vägplan ochbudget.Tillsammans med E4 Förbifart Stockholm binds hela Stockholmsregionen från Täby i norr till Haninge i söder. Den nya vägen gör det lättare för långdistanstrafik att smidigt kunnata sig förbi Stockholm och vidare till andra delar av landet.Programmet idag är i projektering- och upphandlingsfas samtidigt som produktion i form avförberedande arbeten påbörjas inom kort. Programmet förbereder sig inför entreprenadstart,bla. färdigställs förfrågningsunderlag i flera av entreprenader, organisation sätts ihop och arbetssätt struktureras samt genomförande planeras i sin helhet

Uppdraget innebär att vara projekteringsledare inriktning bergtunnelinom programmet Tvärförbindelse Södertörn som är en del av avdelningen Yttre tvärleden inom VO Stora projekt. Följande entreprenad ingår i uppdraget;• TSE 201 Bergtunnlarna vid Masmo• TSE 203 Bergtunnlar vid Glömsta

Som projekteringsledareär du ansvarig för att planera, leda och följa upp projekteringsprocessen inom utpekade projekt med avseende på innehåll, tid, ekonomi och kvalitet.I samråd med projektledaren är du ansvarig för projekteringens framdrift och innehåll.Som Delprojektledare projektering samarbetar du med projektledare, byggledning, tekniskaspecialister, administratörer samt kontrakterade konsulter och entreprenörer.

Arbetsuppgifter• Planera, leda och följa upp projekteringsprocessen inom utpekade entreprenad med hänsyn till tid, ekonomi, innehåll, kvalitet och risk.• Ansvara för att lämna genomarbetad kostnadsuppföljning för projektering och enligt programmet fastställd rutin och frekvens. • Systematisk arbeta med projektets risker.• Ta tillvara beställarrollen gällande projekteringsfrågor gentemot konsulter, myndigheter och andra intressenter. • Förbereda och medverka i upphandling av projekterande konsulter.• Styra och delge projekterande konsulter projekteringsförutsättningar samt arbets- och beslutsrutiner. • Samverka i syfte att uppnå optimala lösningar för bygg och förvaltningsskede. • Bistå projekt- och byggledning i kommunikation med entreprenörer om tekniska frågor samt bedöma och söka tekniska lösningar under entreprenadgenomförandet. • Säkerställa konsulters framtagna handlingar för användning i upphandlingar och produktion. • Se till att förändringar under anbudstiden arbetas in i kontraktshandlingarna. • Säkerställa miljökraven i projekteringen samt dokumentationen.• Koordinera projekteringsfrågor som berör projektets egna projekterande konsulter, ledningsägare, entreprenörer, sidoentreprenader, intressenter, myndigheter m.m.

Krav (OBS, obligatoriska)

Minst sex (6) års erfarenhet av arbete i ledande funktion i infrastrukturprojekt, i rollen som projektledare, uppdragsledare, projekteringsledare eller motsvarande roll, varav;a) minst fyra (4) års erfarenhet som delprojektledare projektering/projekteringsledare med likvärdiga arbetsuppgifter som beskrivna ovanb) minst ett (1) års erfarenhet av framtagande av förfrågningsunderlag för entreprenadupphandling där digitala anläggningsmodeller ingår eller minst ett (1)års erfarenhet av hantering och granskning av förfrågningsunderlag, kontraktshandlingar och bygghandlingar, där digitala anläggningsmodeller ingår.3. Genomförd utbildning BAS-P. 4. God kunskap om relevanta standardavtal AB, ABT, ABK samt om AMA. 5. Konsulten ska ha goda kunskaper i användandet av programvaror i Microsoft Officepaketet.6. Kunna uttrycka sig väl på svenska språket i både tal och skrift.

Meriterande

Det är meriterandeom konsult harutöver kompetenskravytterligare flera års erfarenhet avmultidisciplinär projekteringsledning inom entreprenadverksamhet för tunnlar.Med multidisciplinär avses samordning av minst fyra stycken olika teknikområden

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se