Hoppa till innehåll

Familjestödjare Bufff Stockholm

Sista ansökningsdag
15 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Bufff Stockholm söker ny kollega.

Bufff Stockholm är en barnrättsorganisation vars verksamhet syftar till att stödja barn vars förälder eller familjemedlem sitter eller har suttit i fängelse, häkte eller varit aktuella inom frivården. Vi söker dig som har ett genuint intresse för barn och unga, är utåtriktad, driven, nyfiken och flexibel, du har lätt för att växla mellan arbetsuppgifter. Du är en ansvarstagande och trygg person som har lätt att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Arbetsbeskrivning

Som familjestödjare kommer du att delta i verksamhetens olika delar och arbetsuppgifterna är varierande och kan exempel bestå av:

Stödjande insatser främst till barn, unga och anhöriga som har en frihetsberövad familjemedlem (såväl enskilda stödsamtal, gruppsamtal eller familjesamtal).

Planering och genomförande av aktiviteter för barn, ungdomar och anhöriga. En del av verksamheten genomförs i Bufffs lokaler, andra aktiviteter såsom resor, utflykter och annat kräver att du är flyttbar och ibland också kan sova borta.

Bemanna stödtelefon och chatt.

Uppsökande arbete på Kriminalvårdens enheter (barn centrerade samtal med frihetsberövade föräldrar eller syskon).

Du kommer samverka med bl.a. polis, socialtjänst, kriminalvård, beroendevård, psykiatri och andra instanser som naturligt kommer i kontakt med målgruppen.

Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relations skapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt.

Eftersom arbetet oftast innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt. Vi vill att du har väl grundade och tydliga värderingar och en god förmåga att resonera kring komplexa frågor.

Tjänsten är 100% förlagd mestadels vardagar 9-17 men innefattar arbete ca 3 kvällar och en lördag i månaden då vi bedriver stödverksamhet för barn efter skoltid.


Kvalifikationer

Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt arbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig.

Goda kunskaper i Svenska i såväl tal som skrift.

Goda datorkunskaper

B-körkort


Meriterande

Tidigare erfarenhet av socialt arbete.

Egen erfarenhet av att ha haft en anhörig frihetsberövad.

Erfarenhet och kunskap av den aktuella målgruppen.

MI-utbildning.

Grundkunskaper om kriminalvård, socialtjänst.

Kunskaper om kriminologi.

Erfarenhet av bidragsansökningar.


Provanställning 6 månader tillämpas.

Vid anställning ber vi om utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Tjänsten tillträds snarast eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens sista ansökningsdag.

Märk ansökan med Familjestödjare

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se