Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Lär dig programmera i C# och bli konsult inom IT-branschen

Publiceringsdatum
05 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Går det att lära sig programmering på 12 veckor? Kan jag gå C#-utbildningen utan någon tidigare arbetslivserfarenhet inom IT? Kommer jag som har tidigare IT-kompetens få utmanas och spetsa mina kunskaper inför nya roller? Får jag en anställning som IT-konsult efter examen? Svaret är JA på samtliga frågor. Nu öppnar vi upp portarna till höstens program inom C# är du med rätt driv och motivation kan få möjligheten att byta karriär och bli morgondagens IT-konsult.



Om tjänsten

C# är ett objektorienterat programmeringsspråk utvecklat av Microsoft. Det är ett av världens mest populära programmeringsspråk och är besläktat med andra språk som t.ex. C++ och Java, vilket gör det relativt enkelt att även lära sig fler språk på sikt. C# är ett kraftfullt och enkelt språk som kan leverera komplicerad kod på ett relativt enkelt sätt. Det lämpar sig därför bra för utveckling av applikationer - både för webben och mobila enheter.

Med vårt Academyprogram inom C# får du möjligheten att bli en duktig utvecklare som blir konkurrenskraftig på arbetsmarknaden med mängder av möjligheter som står framför dig.

Arbetsuppgifter

Efter 12 veckors intensivutbildning har du fått en gedigen grund för att starta din nya karriär som IT-konsult via Academic Work. Du kommer arbeta ute hos någon av våra kunder där tidigare konsulter har arbetat i roller som bland annat systemutvecklare, testare, applikationskonsult, IT-support, projektledare och UX-designer.

Det är detta som är så spännande med AW Academy - här har man ett gäng personer med helt olika kunskap och erfarenheter, vilket också betyder att färdigheter från tidigare jobb kan appliceras på programmering och ge en hel rad av varierande skillsets som man kan dela med varandra - Pauline - Java S21.

Läs gärna mer här.

Information om utbildningen

Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning, som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog. Under programmet kommer du få lära dig programmera i bl.a. C#, HTML och JavaScript men även få lära dig arbeta enligt Scrum, lära dig med om användarvänlighet samt databaser.

  • Digital uppstartskväll inför utbildning: 23 september

  • Förstudieperiod: 23 september - 18 oktober

  • Utbildningsstart: 21 oktober

  • Sommaruppehåll: v. 52 - 1

  • Examensdag: 24 januari

  • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00

  • Utbildningsort: På Campus i Stockholm, Hagastaden, eller på distans

  • Arbetsort efter avslutad utbildning: Stockholm

Träffa dina studiekamrater

Under utbildningen tillkommer det ett obligatoriskt moment på plats i Stockholm. Oavsett boende- eller arbetsort är du välkommen till vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm:

  • Den sista dagen i samband med examen, 24 januari
Rollen som IT-konsult
Efter utbildningen kommer du att bli anställd som IT-konsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag ute hos våra kunder. Med inriktning som C#-utvecklare kommer befattningar, branscher och storleken på våra kunder att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Det uppdrag du kommer att få påverkas av våra kunder och dess region.

Kvalifikationer
  • Är över 18 år
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt
  • Har klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor
  • Har ett genuint intresse för IT och programmering
  • Uttrycker stark motivation för programmet
    För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Du kommer därför börja processen med att göra två tester.
Praktisk information
  • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!
  • Sök till Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på ”Utför testet” överst på landningssidan.
  • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.
Om Academic Work Academy

Tillsammans med Brights, vår utbildningspartner tillika systerföretag, har vi sedan 2015 hjälpt över 4000 individer till nya karriärer, vilket också möjliggjort för över 500 företag att få tillgång till ny och eftertraktad kompetens. Vårt Academykoncept är både kvalitativt och tidseffektivt.

Vi kombinerar en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan åstadkomma imorgon i stället för vad de gjorde igår, med ett skräddarsytt utbildningsprogram som bygger på erkänt effektiva pedagogiska modeller och handplockade lärare med gedigen och relevant kompetens inom det ämne de undervisar. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se