Hoppa till innehåll

Handledare för utflyttad verksamhet, Daglig verksamhet , LSS, Bromma

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

 Handledare inom Utflyttad Verksamhet, tillsvidare, Daglig Verksamhet LSS Brommaplan 

Vill du stötta människor till ett meningsfullt liv i rollen som arbetshandledare, med ansvar att hjälpa deltagare att hitta praktikplatser på företag, organisationer och föreningar? Är du en social, driftig, nätverksbyggande och engagerande person? Då kan detta vara uppdraget för dig! 

Individkraft Brommaplan erbjuder en meningsfull sysselsättning för personer som omfattas av personkrets 1 enligt LSS. Vi arbetar främst med kreativa uppgifter som Hantverk, Gaming, Data/Media, Musik, samt enklare Friskvård i våra egna lokaler i Bromma men erbjuder även möjlighet till utflyttad verksamhet. 

Vi söker nu en handledare för en tillsvidareanställning  med start sista veckan i augusti. Det finns stora möjligheter till förlängning. 

Om dig 

Vi söker dig som är trygg med att arbeta självständigt och som är en skicklig nätverksbyggare. Du har förmågan att lyssna och kan vara flexibel utifrån våra deltagares önskemål och behov för att hitta rätt utflyttad verksamhet. Du älskar att prata och har lätt för att skapa nya kontakter och underhålla befintliga relationer. 

Du behöver ha en god empatisk förmåga och kunna arbeta strukturerat, kvalitetsmedvetet och lösningsfokuserat utifrån varje deltagares individuella behov och resurser. Du trivs med att ha många bollar i luften och har lätt för att prioritera. 

För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös, nyfiken, ha ett positivt förhållningssätt och tycka om att samarbeta. På Individkraft möts vi som människor – med alla våra likheter och olikheter. 

Du ska kunna möta varje individ på ett konstruktivt sätt med ett stort intresse av att arbeta med och för andra människor. Du ser värdet i att se andra växa och du har genuina empatiska och sympatiska förmågor samt ett lågaffektivt bemötande. Du kan hantera problemskapande beteende och känner dig trygg i ditt arbete med målgruppen. 

Om arbetet 

Som anställd i vår dagliga verksamhet kommer du att vara en viktig del i arbetet med våra deltagare där vi tillsammans skapar en miljö för meningsfull och utvecklande sysselsättning samt ett lustfyllt socialt sammanhang. Arbetet kräver att du är bra på att motivera och entusiasmera samt hitta kreativa lösningar. 

Du arbetar stödjande, tränande och motiverande för att vägleda och hjälpa deltagarna att hitta en praktikplats som motsvarar deras individuella mål. Det är viktigt att du trivs med att prata med olika människor, både deltagare och representanter från företag och organisationer. Att ringa runt till potentiella praktikplatser och sälja in våra deltagares styrkor och potential ska vara något du tycker är roligt och stimulerande. 

Tillsammans med deltagaren kommer du att kartlägga företag/föreningar som skulle passa utifrån deras individuella förutsättningar och intressen. I nästa steg kontaktar du de aktuella företagen samt följer med på ett första introduktionsmöte. Du ansvarar sedan för administration och stöttning genom hela processen samt för kontinuerliga uppföljningar. Du kommer även ha löpande kontakt med praktikplatsen. 

Delvis kan du även komma att arbeta med deltagare på Individkraft Brommaplan Dagliga verksamhet. 

Kvalifikationer 

Du som söker har en gymnasial utbildning inom omvårdnad eller liknande, alternativt en eftergymnasial utbildning inom det relevanta området som anges i denna arbetsannons. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av liknande uppgifter. 

Vi ser också gärna att du tidigare har arbetat med målgruppen inom LSS, personkrets 1, och med människor med funktionsvariationer. 

Stort fokus ligger på personlig lämplighet 

Om Individkraft 

Individkraft är ett företag som bedriver daglig verksamhet i Stockholm, Göteborg och Örebro. Vi brinner för våra uppdrag inom LSS och SoL. Vi prioriterar hög kvalitet och goda relationer till alla våra deltagare, som alltid kommer först. Vi värnar om en verksamhet som känns meningsfull och utvecklande, både för deltagare och personal. 

Individkraft arbetar aktivt med deltagarinflytande och att ta vara på och respektera deltagares rätt till självbestämmande. Vårt fokus är att ge våra deltagare redskap att stärkas som individer. 

Vi ger även stöd till ett ökat samhällsdeltagande för de som önskar, där delaktighet i arbetsliv och föreningsliv ingår. På Individkraft ska man känna sig trygg och välkommen precis som man är. 

Det här får du av oss! 

Hos oss kommer du att erbjudas ett omväxlande och stimulerande arbete i en organisation i utveckling. Här kan dina goda idéer snabbt få genomslag.  
 

Individkraft har kollektivavtal mellan Vårdföretagarna-Kommunal med många bra försäkringar såsom:

  • Sjukvårdsförsäkring 
  • Extra ersättning vid föräldraledighet  
  • Omställningsstöd 
  • Extra Avtalspension inom SAF-LO utöver ålderspensionen. 
  • Frikostigt Friskvårdsbidrag 


Upplysningar 

Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start den 26 augusti.  Tjänsten är på 50 % med stora möjligheter till heltidstjänst.

Individkraft Brommaplan ligger nära buss och tunnelbana. 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 juli 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se