Hoppa till innehåll

Leg psykolog/psykoterapeut till Stiftelsen 1825

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Stiftelsen 1825 är en idéburen och icke-vinstdrivande verksamhet vars syfte är att minska psykisk ohälsa bland unga vuxna, 18-25 år, på både individ- och samhällsnivå. Vi gör det genom psykoterapi, psykosocialt stöd, kunskapsutveckling och påverkansarbete. I vårt psykoterapeutiska arbete lägger vi stor vikt vid s.k. common factors. De unga vuxnas behov och preferenser är vår utgångspunkt och vi är starka förespråkare för mångfald gällande psykoterapeutiska metoder. Vår vision är ett samhälle som systematiskt förebygger psykisk ohälsa och där alla unga vuxna får det stöd och de insatser de behöver för att må bra, känna egenmakt och leva ett liv med välmående, trygghet och mening.

Vi söker nu en leg. psykolog och/eller leg. psykoterapeut som vill vara en nyckelspelare i vår organisation som utgörs av både ett fast anställt team och ideellt engagerade terapeuter. Vi huserar i vackra lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Bedriva individuell psykoterapi med unga vuxna.
  • Utveckla och utföra gruppterapeutisk behandling.
  • Göra bedömningar med stödsökande
  • Ansvara för mottagningens intag och väntelista.
  • Rekommendera insats och matcha stödsökande med volontärterapeut.
  • Vara ett stöd för de volontärterapeuter som är verksamma på mottagningen.
  • Delta i implementeringen av nytt journalsystem under höst/vinter -24.
  • Medverka till utvecklingen av stiftelsens stöd- och behandlingsutbud samt datainsamling


Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har ett stort intresse för psykoterapi och det individuella mötet. Men du har också förmåga att ta helikopterperspektiv på en hel vård- och stödkedja och intresserar dig för organisationens möjlighet att göra nytta i samhället. Du gillar att tänka nytt och vill bidra till en förändring kring synen på psykiskt lidande och bemötandet av de som söker stöd och vård.

I ditt behandlingsarbete lägger du stor vikt vid den terapeutiska alliansen. Du har erfarenhet av att göra bedömningar och bedriva psykologisk behandling på primärvårdsnivå, inom öppenvårdspsykiatri eller liknande sammanhang. Du är mer intresserad av att hjälpa och göra det som fungerar än att ställa diagnoser och administrera. Kanske har du arbetat i den reguljära vården men söker nu ett mer värderingsstyrt arbete.

Meriterande är om du besitter handledarkompetens. Meriterande är också traumakompetens och erfarenhet av att arbeta utifrån s.k. deliberate practice och att du ser värde i att videofilma dina sessioner.

Detta kan vi erbjuda dig

Hos 1825 får du möjlighet att göra avgörande skillnad för unga vuxnas hälsa och framtidsutsikter. Vi erbjuder en stimulerande och meningsfull arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och utveckla stiftelsens inriktning och verksamhet. Du kommer ha möjlighet att arbeta psykoterapeutiskt utifrån den eller de metoder som just du behärskar och gör mest nytta med.

Här blir du del av ett team med kompetenta kollegor som alla delar ett brinnande engagemang för unga vuxnas psykiska hälsa och allas rätt till en god start i livet. Du kommer att arbeta i nära samarbete med den psykolog som har det kliniska ansvaret på mottagningen samt vår volontärsamordnare. Du bjuds in att delta i psykoterapihandledning i grupp, utifrån ett affektfokuserat perspektiv. Utöver detta finns möjligheten till kollegial handledning vid behov.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan

Du är välkommen med din ansökan, CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast torsdag den 4 juli till ansokan@1825.nu. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår psykolog med psykologiskt ledningsansvar, Henrik Westin, på henrik.westin@1825.nu.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 juli 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se