Hoppa till innehåll

Försäljningsingenjör sökes till expansiva Driva och Stockholm Gas

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Antal tjänster
3
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du både tekniskt och kommersiellt driven och vill göra skillnad i energiomställningen?

Om du svarar ja på den frågan kan du mycket väl vara vår nya försäljningsingenjör. Om du också gillar att få använda ditt skarpa tekniska kunnande för att hitta de mest optimala och affärsmässigt hållbara energilösningarna för våra kunder - ja, då är vi rätt säkra på att vi har rätt roll för dig!

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en kreativ roll i ett företag som är inne i en stark tillväxtresa där vår vision är att erbjuda 100 % biogas och hållbara energilösningar som tex. solceller och laddinfrastruktur till våra kunder. Vår organisation kännetecknas av nära samarbete mellan avdelningarna, korta beslutsvägar och målinriktat arbetssätt. Det är viktigt för oss att ha roligt på jobbet och vi värdesätter en bra arbetsmiljö och stark företagskultur.

Om Driva och Stockholm Gas

Stockholm Gas tar nu klivet in på ett nytt område, med varumärket Driva, med ambitionen att göra den gröna omställningen enklare för våra kunder. Vi utvecklar, bygger, äger och underhåller anläggningar inom förnybar energi, som till exempel solcellsanläggningar, laddinfrastruktur och energilösningar med biogas.

Våra kunder är energiintensiva företag eller industrier som söker enklare, grönare och kostnadseffektivare sätt att säkra sin energiförsörjning in i framtiden. Vi kallar konceptet Energy-as-a-Service, vilket fungerar så att vi genom optimalt utvalda produkter tar ansvar för både design, projektgenomförande och drift åt våra kunder. Vi står för investeringar och risker medan kunden endast betalar en fast månadskostnad, vilket gör att de istället kan fokusera fullt ut på sin kärnverksamhet.

Vi är ett snabbfotat energibolag som kombinerar en gedigen struktur och organisation med starka och visionära ägare. Du kommer att arbeta för att snabba på energiomställningen genom personligen ta fram erbjudanden som är bra för klimatet, bra för människor och kommersiellt hållbara.

Vad du kommer att göra

Som försäljningsingenjör kommer du att arbeta nära affären och tätt tillsammans med segmentspecifika Key Account Managers där du ansvarar för tekniken i varje affär. Ditt fokus är att tillsammans med kunden och våra säljare sätta samman tekniska lösningar genom att balansera kundvärde och totalkostnadsanalyser.

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar:

*Ansvara för att genomföra teknisk utredning av varje kundcase.

*Ansvarig för att ta fram ett tekniskt offertunderlag.

*Baserat på våra kunders behov och förutsättningar är du ansvarig för att dimensionera lösningar inom främst områdena laddinfrastruktur, solcellsanläggningar eller energilagring samt i förekommande fall högspänningsanläggningar.

*Beräkna kostnader, både genom att göra estimat baserat på erfarenhet och genom att fråga olika leverantörer av utrustning och arbete.

*Beskriva lösningarna i skisser och illustrationer, för att de ska kunna presenteras för kunden.

Då våra kunder finns hela södra Sverige innebär rollen en del resor i arbetet.

Som försäljningsingenjör kommer du att bli en del av vårt härliga Commercial-team som har ansvar för försäljning av våra affärsprojekt. Hos oss är inte bara affären i centrum, vi brinner lika mycket för den gröna omställningen och för att personligen göra skillnad. En hållbar framtid för alla!

Vem vi tror att du är

För att passa i den här rollen är du en högskoleutbildad ingenjör inom energiområdet och/eller elkraftsteknik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dimensionera lösningar för laddinfrastruktur, solceller, energilager eller högspänningsanläggningar. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med konsultativ och komplex försäljning och kundhantering inom B2B och är van att analysera kundbehov.

Som försäljningsingenjör hos oss behöver du ha erfarenhet av att ha arbetat med digitala verktyg för dimensionering. Du kommer att representera oss och ha direkta kontakter med våra leverantörer och kunder och därför ser vi det som viktigt att du har god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift. Då rollen innebär att du kommer att arbeta en del ute hos våra kunder krävs det att du har B-körkort.

Som person trivs du i en affärsfokuserad verksamhet som har en nerv, där du får vara med att driva på och bidra till bra affärer. Du är målmedveten och strukturerad och har förmågan att hantera många leads och affärsmöjligheter samtidigt. Du är nyfiken på ny teknik och innovativa lösningar, samtidigt som du har båda fötterna på jorden och du motiveras av att omvandla dina idéer till smarta kundlösningar som är affärsmässigt hållbara.

Vår affärsprocess är ett samspel mellan flera olika funktioner i vår organisation där du som försäljningsingenjör är en viktigt spelare i det samarbetet. Därför behöver du vara duktig på att skapa goda och samarbetsinriktade relationer som bidrar till en positiv arbetsmiljö och goda försäljningsresultat. I detta ingår att vara en tydlig kommunikatör och kravställare samt själv vara leveranssäker i våra gränssnitt mellan olika delprocesser.

Vi söker efter flera försäljningsingenjörer, vilket innebär att vi är intresserad av både dig som är relativt nyutexaminerad och dig som är lite mer senior.

Intresserad?

Om du tror att du är den vi söker, tveka inte att skicka in din ansökan innehållande ett CV och personlig presentation av dig själv till oss, via vår hemsida, innan 2024-08-05. Med anledning av semestertider kommer vi gå igenom inkomna ansökningar efter sista ansökningsdatum och påbörja vår urvalsprocess först då.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se