Hoppa till innehåll

Procurement Operations Support Coordinator

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Vattenfall är ett europeiskt energibolag med cirka 21 000 anställda. I mer än 100 år har vi elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vi vill nu göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. För att kunna nå detta ambitiösa mål söker vi talangfulla individer som, förutom passion för sin egen roll, också har en stark teamkänsla och en vilja att göra skillnad.

Jobbeskrivning

Procurement Excellence spelar en central roll i Vattenfalls arbete mot en fossilfri framtid, med ansvar både för att stödja kärnverksamheten och de innovationsrelaterade initiativ som krävs för att bygga Vattenfalls framtid. För att nå våra högt uppsatta mål behöver vi bli ännu mer agila, digitala och hållbara i vårt arbetssätt, samtidigt som vi säkerställer att samarbetet med våra leverantörer, som består av både små och stora aktörer, blir så optimalt som möjligt. För att lyckas med detta krävs det att vi utvecklar våra processer samt fokuserar på rätt data/information för att få de insikter vi behöver för bästa möjliga resultat.

Inköpsavdelningen på Vattenfall söker nu dig som anser dig vara rätt person för att axla rollen som inköpskoordinator!

Rollen fokuserar på att, tillsammans med andra teammedlemmar, utföra operativa aktiviteter som syftar till att stödja inköpsorganisationen bestående av över 200 personer.

Rollen ingår i Procurement Excellence team (FPE) och rapporterar till chefen för Procurement Processes & Systems.

Uppgifter och ansvar:

Teamet består av sex kollegor, inklusive en teamledare. Teammedlemmarna är geografiskt utspridda i Tyskland, Nederländerna och Sverige.

  • Arbeta med standardiserade inköpsprocesser och säkerställa att dessa är effektiva med särskild fokus på kontraktshantering i SAP
  • Optimera processer genom att identifiera flaskhalsar, processluckor eller möjligheter samt arbeta med våra globala processägare för att genomföra nödvändiga förbättringar
  • Ansvara för att alla dokument inom t.ex. avtal, KPI och inköpssystem följs och att eventuella ändringar adresseras, utvecklas och implementeras
  • Säkerställa att tjänster/verksamhetsprocesser levereras som förväntat i fråga om kvalitet och servicenivå

Rapportering

  • Upprätthålla korrekt data/informationsregister inom inköp för att säkerställa hög datakvalitet
  • Skapa rapporter för både inköps- och hållbarhetsområden
  • Genomföra leverantörskontroller samt underlätta vid revisioner
  • Vara till stöd internt och externt vid systemunderhåll och administrativa frågor som berör inköp
  • Stötta chef och teamledare med att upprätta uppgifter, aktiviteter, dokumentation och andra relaterade uppgifter då teamet utvecklar sitt tjänsteutbud

Kontaktytor

Kontaktytor sträcker sig till flesta delar inom Vattenfall men framförallt:

  • Andra FPE- och FP-teammedlemmar och kollegor
  • Medarbetare inom EHS
  • Medarbetare inom Procure To Pay-teamet
  • Viktiga affärsintressenter och samarbetspartners från andra stödjande funktioner

Vad vi erbjuder dig

En utmanande och internationell arbetsmiljö med möjlighet att arbeta med några av de bästa inom området. Du kommer att arbeta i tvärfunktionella team och du kan alltid räkna med stöd från engagerade kollegor. Vi erbjuder attraktiva anställningsvillkor och möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Kvalifikationer:

  • Minst 3 års teknisk/industriell eller kommersiell yrkesutbildning, alternativt universitetsexamen inom relevant område inom t.ex. inköp, ekonomi
  • Minst 1 års relevant yrkeserfarenhet
  • Kunskap om inköpsprocesser
  • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Vid behov villig att resa till andra kontor och länder där Vattenfall har sitt säte
  • Väl förtrogen med Office paketet
  • Meriterande med erfarenhet av SAP

Vi söker en organiserad, proaktiv och resultatorienterad person med öga för detaljer som drivs av att uppnå och överträffa uppsatta mål. Du har förmågan att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt, samt är snabb på att identifiera problem och ta initiativ för att lösa dem. Vidare har du förmågan att prioritera och hålla dig fokuserad under perioder med högre arbetsintensitet samtidigt som du levererar med hög noggrannhet och kvalitet.

Ytterligare information

Ortsplacering: Stockholm, Solna (Arenastaden), resor förekommer i tjänsten.

Välkommen med din ansökan på engelska senast den 18 augusti 2024. Vi ser fram emot din ansökan! Ansökningar mottas endast via annons på Vattenfalls karriärsida.

För mer information om tjänsten välkommen att kontakta rekryterande chef James Knight via e-post: james.knight@vattenfall.com.

För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta rekryterare Dominik Friebe via e-post: dominik.friebe@vattenfall.de.

Mångfald och inkludering

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se