Hoppa till innehåll

Erfaren ingenjör inom mekanisk konstruktion

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se


Jobbeskrivning

Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Har du redan erfarenhet inom kärnbränsleområdet och letar efter nya utmaningar? Eller är du en nyfiken ingenjör som vill byta bana? Trivs du i en roll där du får använda din analytiska förmåga och utveckla din kompetens?

Vi söker en erfaren ingenjör inom mekanisk konstruktion till en position där du får möjligheten att omsätta och utveckla dina kunskaper inom kärnbränsle tillsammans med ett mycket kompetent team som värdesätter öppenhet, samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en god gemenskap.

Vattenfall Nuclear Fuel AB (VNF) har som främsta uppgift att upphandla, kvalitetssäkra, dimensionera och leverera kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk. Vi har ansvarsåtaganden som spänner över hela livscykeln fram till det att bränslet tas ur härden. VNF levererar också tekniska analyser och andra tjänster inom kärnbränsleområdet. Detta ansvar bidrar till att säkra den fossilfria elproduktionen.

Enhetsbeskrivning: Bränslekomponenter och prestanda

Enhetens verksamhetsområde omfattar kärnbränslet, komponenternas mekaniska design och funktion (prestanda). Det innebär att vi stödjer Forsmark och Ringhals i kvalificeringar av nya samt uppdaterade bränsletyper. En annan återkommande uppgift för enheten är tillverkningsuppföljning av bränslet som del av VNFs huvuduppdrag, nämligen den årliga bränsleleveransen till kraftverken. Vi är behjälpliga med tekniskt stöd vid bränsleinspektioner på kärnkraftverken och beställer efterbestrålningsundersökningar för att verifiera nya bränsletyper. Vi arbetar med forskning och utveckling av bränslet för att säkerställa robust och säker drift från ”vaggan till graven”, vilket innebär att vi också arbetar med SKB i slutförvarsfrågor avseende bränslet.

Idag är vi åtta medarbetare med jämn könsfördelning som representerar fem olika nationaliteter och alla är stationerade i Solna.

Dina arbetsuppgifter

Som bränsleingenjör kommer du att arbeta med granskning av bränslets mekaniska konstruktion inklusive kompatibilitet med reaktoranläggning samt överenstämmelse med licensieringskrav i licensieringsprojekt för nya eller uppdaterade bränsletyper. Du kommer också att granska tillverkningsdokumentation (ritningar, specifikationer mm) samt planera, utföra och avrapportera tillverkningsuppföljningsbesök hos leverantörer. Du ger tekniskt stöd vid bränsleinspektioner vid kärnkraftverken och till Svensk Kärnbränslehantering (SKB) inom bränsleområdet. Inom vår FoU-verksamhet planerar du och följer upp efterbestrålningsundersökningar av bränsle och härdkomponenter i heta celler.

Som person är du analytisk, kreativ och har en vilja att utveckla din kunskap och förmåga för att möta verksamhetens nuvarande och framtida behov. Du är noggrann och tar ansvar för de resultat som du och din arbetsgrupp levererar. Du använder dina tekniska färdigheter för både snabba bedömningar samt fördjupade utredningar. För rollen har du många kontaktytor vilket kräver god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du visar på hög integritet men samtidigt flexibel i ditt arbete. Du har förmåga att arbeta självständigt och löser gärna utmaningar tillsammans med dina kollegor. För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet.


Kravspecifikation

  • Civilingenjörsexamen, eller motsvarande inom relevant område, med några års arbetserfarenhet
  • Du uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
  • B-körkort (resor igår i tjänsten)

Meriterande

  • Arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet eller inom ett närliggande område är meriterande
  • Grundkunskap om lättvattenreaktorteknik är meriterande
  • Beräkningskunskap (FEA med koder ANSYS, ABAQUS ) inom relevant område är meriterande
  • Kunskap kring ASME Boiler and Pressure Vessel Code Section III NG är meriterande
  • Kunskap/kännedom kring de särskilda omständigheter och regler som gäller för verksamheter med kärntekniskt tillstånd är meriterande
  • Materialkunskap är meriterande

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Ytterligare information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs gärna mer om våra förmåner här.

Placeringsort: Solna, med möjligheter att arbeta på distans del av tid. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ella Ekeroth, tfn 070-459 42 74. För frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Summer Lovlinger, tfn 070-1945664

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Philip Carendi (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 25 augusti, 2024.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se