Hoppa till innehåll

Business Controller

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Business Area Generation ansvarar för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftsverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland samt Vattenfall Services Nordic. Ett av Vattenfalls strategiska mål för 2025 är att ha en hållbar produktion med en flexibel produktionsportfölj och låga utsläpp. BA Generation är avgörande för att vi ska nå detta mål. Vår vision är att vara ledande inom säker och effektiv storskalig energiproduktion som baseras på vatten- och kärnkraft med låga koldioxidutsläpp.

Vi arbetar för fossilfrihet och som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål, att möjliggöra fossilfrihet som driver samhället framåt. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Det kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.

Business Area (BA) Generation stärker nu upp med ytterligare en Business Controller!

Vi går in i en period med ökad aktivitet inom BA Generation. Som exempel kan nämnas utveckling av ny kärnkraft och nedmontering av äldre kärnkraft (Ringhals 1 och 2). Även Svensk Kärnbränslehantering (SKB) går in en nybyggnationsperiod. Till detta kommer en ökad aktivitet och tillväxtprojekt inom flera andra verksamheter (exempelvis vattenkraft i Sverige och Tyskland), vilket gör att vi behöver stärka upp avdelning BA Business Control med ytterligare en medarbetare.

I vårt team kommer du att främst att ägna dig åt uppföljning och prognoser för verksamheterna inom BA Generation, där vi löpande följer ekonomiskt utfall och affärshändelser i förhållande till mål och budget, samt uppdaterar planer och affärsstyrning. Vi får regelbundet frågor som behöver analyseras och vi utvärderar och föreslår olika handlingsalternativ. Avdelningen ansvarar även för analys och beslutsstöd av större investeringsärenden.

Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsmiljö

Du kommer att arbeta med några av de bästa inom området och ingå i tvärfunktionella team där du kan räkna med stöd från engagerade kollegor. Vidare erbjuder vi en professionell miljö där din kunskap och attityd inom området kommer att föra oss ett steg längre.

Vattenfall eftersträvar en sund balans mellan arbete och privatliv och tid att utveckla ditt yrke. Sist men inte minst; vi erbjuder en mångkulturell arbetsmiljö med energiska, motiverade kollegor som gillar att ha kul!

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller inom BA Generation arbetar du nära övriga medarbetare inom enheten och även tätt med Business Controllers från olika Business Units (BU) som ingår i BA Generation. I rollen har du också en tät kontakt med koncernekonomi.

Ditt fokusområde kommer att initialt vara vår löpande verksamhetsuppföljning, där dina arbetsuppgifter omfattar analys av utfall, granskning av affärsplan och prognoser samt dialog och utmaning till förbättringsåtgärder. En viktig uppgift är att få ihop en helhet och vara länken mellan BU:na och koncernen. Inom avdelningen finns även goda utvecklingsmöjligheter att ta sig an ytterligare utmaningar.

Kravspecifikation

Vi letar efter en ambitiös person som är intresserad av att lära sig BA Generations affärsverksamhet i grunden, inte är rädd för att ställa utmanande frågor till alla nivåer inom organisationen och strävar efter ständig förbättring.

Vi ser att du har några års erfarenhet som Business Controller eller så jobbar du inom ett liknande område och är intresserad av att växa i din yrkesroll. Inom gruppen finns gedigen erfarenhet och kompetens. Vi tror att du har god förmåga att sätta din in i nya situationer där du även villigt lär av erfarna kollegor som besitter stor kunskap som de är redo att dela med sig av!

Du har

  • Akademisk examen inom ekonomi
  • Erfarenhet av Business Controlling
  • Erfarenhet av att arbeta med områden som ekonomisk redovisning, risk management, projektadministration, processarbete kan vara meriterande
  • Förståelse för regelstyrd verksamhet
  • Goda datakunskaper, erfarenhet av Office-paketet och gärna SAP
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Då rollen präglas av ansvarstagande och kräver ett nära samarbete med verksamheterna, förutsätter det att du har en god analytisk och kommunikativ förmåga, är affärsmässig och har lätt att bygga relationer. Vidare är du noggrann, handlingskraftig och strukturerad i ditt arbete.

Placeringsort

Solna

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten kontakta gärna Kimmo Mattila. Fackliga representanter är Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Rolf Ohlsson (Akademikerna) och Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig?

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 1 september, 2024.

Notera att annonsperioden är förlängd på grund av semestertider och vi planerar att påbörja intervjuer efter ansökningstidens slut.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se