Hoppa till innehåll

Köksmästare till Bistro Victor

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Beläget i hjärtat av Solna strand, vid gränsen mellan Solna och Sundbyberg, tar kvarteret Origo form och välkomnar snart en rad spännande faciliteter. Bland dessa hittar vi Bistro Victor, en del av Sabis omfattande mat- och möteskoncept, utvecklat i samarbete med Humlegården Fastigheter. Origo har gett Sabis i uppdrag att sköta takbar, restaurang, café och möteslokaler i området. Bistro Victor erbjuder en förstklassig à la carte-servering där mathantverk och noggrant utvalda råvaror står i fokus. Bygget av Origo, som omfattar 50 000 kvadratmeter, är i full gång och inflyttning planeras till hösten 2023.

Om rollen

Som köksmästare på Bistro Victor kommer du att ha en central roll i att utveckla vår meny med särskilt fokus på a la carte-servering. Du ansvarar för att leda och inspirera köksteamet och säkerställa att våra höga standarder för matlagning och service upprätthålls varje dag. I din roll kommer du även att vara en del av ledningsgruppen och rapportera direkt till platschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar menyutveckling och att skapa rätter som speglar säsongens råvaror och vår kulinariska vision. Du kommer att ansvara för ledarskap, kvalitetskontroll, beställningar och lagerhållning samt ha ett ekonomiskt ansvar och genomföra inventeringar. Du kommer även att planera och genomföra event samt säkerställa att säkerhet och hygien följs i köket. Dessutom ingår schemaläggning för att säkerställa en effektiv bemanning av köket.

Din profil

Vi letar efter dig med minst 5 års erfarenhet inom kök, där du har serverat ala carte-rätter och arbetat med att skapa en finare matupplevelse för gästerna. Flytande svenska och engelska är ett krav. Som en flexibel lagspelare med god datavana kommer du att passa perfekt in i vårt team.

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta i en fine dining-verksamhet, dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla ett köksteam, kunskap om kostnadskontroll och lagerhållning, erfarenhet av att planera och genomföra större event och banketter, god förståelse för hållbar matlagning och användning av lokala råvaror, utbildning inom kulinarisk konst eller liknande, samt erfarenhet av att arbeta med både klassiska och moderna matlagningstekniker.

Du kommer att ha befogenhet och ansvar att utveckla och uppdatera menyn med kreativa och säsongsbetonade rätter, leda, utbilda och motivera köksteamet, säkerställa att alla rätter håller högsta kvalitet och presenteras estetiskt, hantera inköp och lagerhållning för att minimera svinn och kostnader, arbeta med budgetering och kostnadskontroll för att säkerställa lönsamheten, utföra regelbunden inventering, samarbeta med eventteamet för att planera och genomföra minnesvärda matupplevelser, upprätthålla strikta hygien- och säkerhetsstandarder, samt delta i ledningsgruppsmöten och rapportera direkt till platschefen.

Vi erbjuder dig

· En arbetsplats med flexibla arbetstider och ett gott samarbete

· Ett värderingsstyrt företag där vi aktivt arbetar med ledarskap på alla nivåer

· Möjlighet till personlig utveckling genom utbildningar och möjlighet att byta tjänst inom företaget

· En trygg arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner för alla anställda

· Vi erbjuder våra tillsvidareanställda subventionerad massage på arbetsplatsen varannan vecka och förmånliga rabatter på våra hotelldestinationer.

Ansökan

Tjänsten är på heltid (40 timmar/vecka) och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Platschef Tim Back påtim.back@sabis.se

Välkommen med din ansökan! Besök gärna vår hemsida www.sabis.se för att läsa mer om oss!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 november 2024 (162 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se