Hoppa till innehåll
Statkraft Sverige AB logotyp

Elsäkerhetsexpert (ESA)

Publiceringsdatum
30 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Företagsbeskrivning
Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är en global marknadsaktör inom energihandel och har över 6000 anställda i fler än 20 länder. Läs mer på statkraft.se

Om rollen
Statkraft strävar efter att vara ledande inom elsäkerhet och sätter alltid säkerheten främst. Som elsäkerhetsexpert (ESA) blir du avgörande för att utveckla och strukturera våra rutiner och styrande dokument för ESA/ESA Vattenvägar (Elsäkerhetsanvisningar). Du kommer att samarbeta nära andra avdelningar som innehar roller i vår process kring avställningar och arbetsplanering.

Dina huvuduppgifter inkluderar:
  • Utveckling av Elsäkerhetsrutiner: Skapa och förbättra rutiner och styrdokument inom ESA/ESA Vattenvägar.
  • Samarbete över avdelningar: Arbeta med olika avdelningar för att säkerställa att processerna för avställningar och arbetsplanering är säkra och effektiva.
  • Rapportering och samordning: Rapportera över flera linjer och samordna elsäkerhetsarbetet inom olika processer och avdelningar.
  • Ledning av ESA-forum: Leda vårt ESA-forum för att hantera och utveckla elsäkerhetsfrågor.
  • Utbildningsprogram: Utveckla och hålla utbildningar för medarbetare inom elsäkerhetsprocesser och ESA/ESA Vattenvägar.
Din roll är central för att säkerställa högsta standard inom elsäkerhet och främja en säker arbetsmiljö på Statkraft.

Kravspecifikation
Du brinner för säkerhetsarbete, särskilt inom elsäkerhet, och ser ständigt utvecklings- och förbättringsmöjligheter. Med engagemang driver du dina idéer och gillar att utbilda organisationer och medarbetare. Du har en teknisk gymnasieutbildning eller likvärdig erfarenhet, gärna högskoleexamen inom ett relevant teknikområde, ledarskaps- eller projektledarutbildning. Erfarenhet inom industri- eller energibranschen med drift, underhåll och/eller projektledning är meriterande, liksom kunskap i elsäkerhet och ESA/ESA Vattenvägar, det är en fördel om du utbildat inom dessa områden (Godkänd utbildare enligt EBR). Det är också fördelaktigt om du är auktoriserad elinstallatör.

För att lyckas i denna roll behöver du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och drivas av att utveckla både medarbetare och verksamhet. Du är förtroendeingivande, lyhörd, strukturerad, självgående och en god kommunikatör. B-Körkort samt goda kunskaper i Office-programmen är ett krav, och kunskap i SAP är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ytterligare information
Statkraft förvaltar kritisk infrastruktur och tjänster i flera länder. Vi genomför bakgrundskontroller på kvalificerade sökande före anställning. Säkerhetsprövning krävs för denna befattning.

Statkraft erbjuder:
  • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.
  • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
  • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
  • Konkurrenskraftiga villkor.
Stationeringsort: Sollefteå, Östersund eller Laholm.

Sista ansökningsdag: 2024-08-19. Vi tillämpar löpande urval, så skicka in din ansökan snarast möjligt via länken. Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontaktpersoner Statkraft:
  • VP O&M Execution, Anders Hildebertzon: +46 70 316 12 32
  • VP Produktion, Anders Meijer: +46 70 319 67 85
  • Rekryterare, Marcus Grahn, +46 (0)76 134 51 87, marcus.grahn@statkraft.com
  • Facklig representant: Akademikerföreningen: Kjell Stenklyft 076-768 20 42, Unionen: Roger Holmqvist 070-316 12 29.
Statkrafts vision är att förnya hur världen drivs. För att navigera den komplexa resan framåt behöver vi varje röst vid bordet. Vi arbetar därför aktivt för att vara en mångsidig och inkluderande arbetsplats och välkomnar alla sökande oavsett bakgrund, kön, ålder, sexuell läggning, religiös övertygelse, etnicitet, nationalitet eller funktionsvariation.


Statkraft Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren