Hoppa till innehåll
Telge Nät AB logotyp

En strateg och fyra planeringsingenjörer VA

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (18 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Susanne Engsoo
Telefon
Ansök nu
Välj Telge - här får du kombinera affärsmässighet med samhällsnytta och som medarbetare får du frihet under ansvar och möjlighet att påverka.
Vi tror på dig som individ och utgår ifrån att du bär på din alldeles egna unika förmåga att kunna göra skillnad. Vi tror också på att det är bra att vi har olika bakgrunder och erfarenheter för att vi tillsammans ska kunna göra skillnad. Modig är ett av våra fyra kärnvärden och tillsammans med våra tre andra kärnvärden - öppen, enkel och personlig - ­präglar de mycket av det vi gör. För att du ska må bra och nå din fulla potential, så vet vi att du behöver en god balans mellan arbete och fritid.

Så här säger Susanne Engsoo, rekryterande chef, om rollerna:
"Gör oss sällskap i en spännande tid där Södertälje och Telge Nät växer! Vi söker nu en strateg och flera planeringsingenjörer inom Vatten och Avlopp (VA). Med innovation, teknisk utveckling och nya smarta tjänster arbetar vi tillsammans med våra kunder för Södertäljes omställning till ett klimatneutralt, elektrifierat och digitalt uppkopplat samhälle. Vi har många spännande utmaningar framöver och vi hoppas att du vill vara med på resan tillsammans med oss."

Arbetsuppgifter och ansvar
Vi söker nu flera tjänster med olika ansvarsområden:

Som VA-strateg har du verksamhetsövergripande ansvar och utveckling för VA-färdplan och VA-taxor. Du tar fram övergripande strategier, strategiska underlag och följer upp VA-verksamheten med nyckeltal och statistik. Samordning med Södertälje kommun på förvaltningsövergripande nivå samt med andra kommuner ligger inom ditt ansvarsområde. Du bevakar lagefterlevnad samt säkerställer också implementering av säkerhetsåtgärder utifrån VA- perspektiv samt driver komplexa utredningar avseende anläggningar och nät.

Som senior planeringsingenjör vattenproduktion tar du fram underlag för långsiktiga strategier, behovsprognoser samt planerar för framtida behov av förstärkningar inom vattenproduktionen. Du ansvarar också för omvärldsbevakning av nya direktiv och framtida reningsbehov.

Som planeringsingenjör för spillvattenanläggning, tillskottsvatten och ledningsnät ansvarar du för utredningar och planering av yttre VA-anläggningar som till exempel pumpstationer för avlopp och vatten. Du utreder och har samordningsansvar för områdesåtgärder för tillskottsvatten. Rollen omfattar att tillsammans med övriga i planeringsgruppen utveckla arbetsmetodiken för långsiktig förnyelseplanering och ta fram förutsättningarna för VA-utbyggnader i takt med kommunens framtida behov. Du skriver också beställningar och är resurs i projekt för omvandlingsområden och exploateringar/tidiga skeden och i investeringsprojekt. Du håller dig uppdaterad med utvecklingen inom branschen och är tekniskt stöd avseende kapacitet, komponenter och materialval.

Att vara planeringsingenjör VA på Telge Nät är ett varierat och utvecklande arbete där du är med och bygger framtidens Södertälje. Du blir en del av enheten VA Planering, Anslutning och Plansamordning, där vi i dag är drygt tio medarbetare. Hos oss är du välkommen och blir snabbt en del av teamet! Vi delar gärna med oss av våra kunskaper och hjälper och stöttar varandra.

Som planeringsingenjör ingår att samverka med VA-drift, projekt och övriga produkters planeringsenheter (elnät, stadsnät och fjärrvärme/fjärrkyla).

Vi är Telge Nät
Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som jobbar tillsammans. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands.

Vår önskelista
Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du ha relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller likvärdigt, exempelvis inom vatten- och miljöteknik eller samhällsbyggnad. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet i att utföra utredningar inom VA, arbeta med GIS-system och/eller driftsövervakningssystem. För att passa i de här rollerna har du:

Som VA-strateg behöver du vara civilingenjör/högskoleingenjör med >10 års relevant erfarenhet alternativt gymnasieingenjör med >15 års relevant erfarenhet. Du har stor förståelse för principerna i tillgångshantering (Asset Management, ISO 55000) och dess tillämpning för förvaltningen av våra anläggningstillgångar inom VA området. Du har också juridisk kompetens och affärskunskap samt erfarenhet av arbete med VA-taxa.

Som senior planeringsingenjör vattenproduktion behöver du vara civilingenjör/högskoleingenjör med >10 års relevant erfarenhet alternativt gymnasieingenjör med >15 års relevant erfarenhet. Du har stor förståelse för principerna i tillgångshantering (Asset Management, ISO 55000) och dess tillämpning för förvaltningen av våra anläggningstillgångar inom VA området.

Som planeringsingenjör - spillvattenanläggning, tillskottsvatten, ledningsnät behöver du vara civilingenjör/högskoleingenjör med minst tre års relevant erfarenhet eller KY-ingenjör med minst 5 års relevant erfarenhet. Du har affärskunskap och kan tillämpa principerna i tillgångshantering (Asset Management, ISO 55000) och dessas tillämpning för förvaltningen av våra anläggningstillgångar inom VA området.

Som person är du är driven, intresserad, självständig och trygg i din yrkesroll. Eftersom arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du är bra på samarbete och kommunikation. Vi tror också att du - liksom vi - har ett gediget intresse för teknik och tycker om att arbeta strukturerat.

Andra förmågor som behövs för den här tjänsten är B-körkort, bra svenska i tal och skrift och goda kunskaper i Office-paketet.

Plus i kanten
Vi begär inte att du ska kunna allt, men om du har erfarenhet av någon eller några av följande är det ett plus:

Vi söker dig som gärna har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande: avloppspumpstationer, tryckstegringsstationer, kapacitetsberäkningar på allmänna ledningsnätet, samhällsbyggnadsprocessen eller anläggningsarbete. Kunskap i ScalGo, MikeUrban. Erfarenhet av säkerhetsarbete (strateg). Erfarenhet av dricksvattenproduktion (senior planeringsingenjör).

Mångfald, inkludering och trygghet
Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester bland alla våra medarbetare.

Sista ansökningsdatum
Ansök gärna snart som möjligt men allra senast den 30 september.

Några frågor?
Vill du veta mer om tjänsten eller har frågor om rekryteringsprocessen? Då är det rekryterande chef Susanne Engsoo du ska kontakta, på 08-550 221 18. Fackliga kontaktpersoner är Robert Holm för Vision och Magnus Enderin för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Välkommen hit, du med!
Telgekoncernen ägs av Södertälje kommun och består av nio helägda bolag med cirka 900 medarbetare som fördelas över drygt 250 olika yrkesgrupper. Inom Telgekoncernen finns en stor bredd av bolag och de som ingår är Södertälje Hamn, moderbolaget Telge AB, Telge Bostäder, Telge Fastigheter, Telge Inköp, Telge Nät, Telge Tillväxt, Telge Återvinning och Tom Tits Experiment. Det som binder ihop oss och är gemensamt för oss alla är att vi jobbar för att förena affärer med samhällsnytta, samtidigt som vi har kul på jobbet. Hållbarhet genomsyrar allt vi gör och för oss handlar hållbarhet om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Vi planerar långsiktigt och agerar kortsiktigt för att nå vara hållbarhetsmål.

Vår bas finns i Södertälje - här är ambitionsnivån hög, expansionstakten snabb och utvecklingsviljan stor. Vi är familjära och hälsar på varandra när vi möts i korridoren eller vid kaffemaskinen. Bolagens variation gör att du med rätt personlighet och attityd kan komma långt. Det finns många olika karriärvägar att välja mellan. Vi arbetar tillsammans för att följa vår strategi och nå koncernens hållbarhetsmål med ambitionen att göra det så bra vi kan för de som bor och verkar i Södertälje.
Telge Nät AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Våga välja Telge Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.