Hoppa till innehåll

Djurskötare till Torekällberget

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Kort om oss

Torekällbergets friluftsmuseum ligger mitt inne i Södertälje och är en riktig pärla. Museet är ca 8 ha stort med runt 40 historiska byggnader som visar Södertäljetrakten under 1800-talet, där husen, gårdarna, caféerna, handelsboden, utställningarna, trädgårdarna och djuren bildar en helhet. Varje år besöks museet av ca 100 000 människor. Museets djur finns runt miljöerna Råbygården och Båtsmanstorpet samt vid lekmiljön Lilltorpet. Torekällberget håller de djur som var vanliga förr - gotlandsruss, bohuskullor, linderödssvin, ölandshöns, gutefår, roslagsfår, jämtgetter, ölandsgäss, och gotlandskaniner. De är en del av vårt levande kulturarv, de gamla svenska husdjursraserna, och utgör en viktig och nödvändig del av berättelsen om livet förr. Läs gärna mer om djuren och vår verksamhet på vår hemsida www.torekallberget.se
 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en djurskötare för tillsvidareanställning på 75%. Då djurhållningen är småskalig är arbetet varierat med avseende på art/ras och stall/hagar/vindskydd. Arbetsuppgifterna är de vanligt förekommande inom djurhållning; framförallt mockning, renhållning, fodring och tillsyn av djuren. Centralt i uppdraget är mötet med besökarna. Vi vill ge alla som kommer till Torekällberget ett minnesvärt, lärorikt och glädjefyllt besök. Vi välkomnar våra besökare, berättar om djuren och livet förr, vi håller i visningar och ponnyridning. Vi håller museiområde snyggt, prydligt och inbjudande. Handledning av praktikanter och arbetstränande personer ingår i arbetet.  Tillsammans med dina kollegor på Torekällberget arbetar du för att ständigt förbättra och förfina vårt erbjudande till besökarna. Tjänsten innefattar arbete på ett fast rullande 6 veckors schema, vilket inkluderar helgarbete.
 

Vem är du?

Du är en person som trivs med att arbeta med både människor och djur. Du tycker om att möta besökare och få möjlighet att berätta om ditt arbete, våra djur och Torekällbergets verksamhet. Du trivs med de dagligt återkommande delarna i djurskötarens uppdrag, likt mocka och fodra.

Personliga egenskaper:
- Du är serviceinriktad, kommunikativ och utåtriktad
- Du tycker om att arbeta i team, men har samtidigt god förmåga att  jobba självständigt och att fatta egna beslut.
- Du är ödmjuk, nyfiken och läraktig

Krav:
- Du ska vara utbildad djurvårdare eller hästskötare, dvs ha gymnasieexamen från naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk/hästhållning/djurvård eller liknande utbildning som bedöms som likvärdig.
- Du ska ha arbetat med stora djur och du har en omfattande vana av hästar sedan tidigare, genom både skötsel och ridning eller körning.
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska så att kan kommunicera med våra besökare och hålla i egna guidningar.
- B-körkort

Meriterande:
- Vi ser gärna att du kan köra häst.
- Tidigare erfarenhet av att arbeta på en liknande anläggning och/eller inom ett serviceyrke är meriterande.
- Ett kulturhistoriskt intresse som bidrar till verksamhetens utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig

En möjlighet att arbeta i en underbar miljö med olika husdjursraser där djurhållningen är småskalig, nära och en del av museets berättande om Södertälje under mitten av 1800-talet. Du får jobba med både djur, ta emot museets besökare, hålla djurvisningar och områdesskötsel.
Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner
 

Välkommen till oss!

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
21 juli 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se