Hoppa till innehåll

Behandlare till Öppenvårdsteamet

Sista ansökningsdag
12 september 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
22 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

På Öppenvårdsteamet är dagarna allt annat än förutsägbara. Vi erbjuder insatser och stöd för målgruppen vuxna med skadligt bruk och beroende. Våra klienter befinner sig i allt från aktivt beroende till stabil nykter/- och drogfrihet. Är du en person som har förmåga att ge omfattande stöd utan att ge avkall på personens rätt till självbestämmande? Tror du på att förändring är möjlig, och kan förmedla lugn och framtidstro till personer även under svåra omständigheter? Välkommen att söka till oss! 


Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven, entusiastisk, modig och innovativ behandlare som vill komma till vår öppenvård. Öppenvårdsteamet vänder sig till vuxna som vill arbeta med sin beroendeproblematik. Vår gemensamma öppenvård erbjuder i dagsläget flera olika gruppbehandlingar men även enskild beroendebehandling. Våra grupper är baserade på evidensbaserade metoder, beprövad erfarenhet samt nationella rekommendationer. 

Den tjänst du söker är primärt inriktad på att du tillsammans med en kollega ska leda vår 12-stegsbehandling i grupp. Utöver detta behöver du utföra enskilda behandlingsuppdrag där du tillsammans med kollegor matchar lämplig behandling efter individens behov och unika förutsättningar. Då Öppenvårdsteamet består av en liten arbetsgrupp så är det viktigt att du som behandlare är både flexibel och prestigelös och kan hoppa in där det behövs, samt deltar i verksamhetsutveckling av våra olika insatser utifrån behov och riktlinjer.  

Insatserna är biståndsbedömda enligt SoL. Du kommer att arbeta utifrån uppdrag från utredande socialsekreterare från missbruk myndighet. Som medarbetare hos Öppenvårdsteamet är du en del av det pågående utvecklingsarbetet med fokus på att bli ännu bättre för våra klienter och deltagare. Det är viktigt att du är genuint intresserad av utvecklingsfrågor, att du vågar och tycker om att diskutera nya idéer och har ett flexibelt förhållningssätt i ditt yrkesutövande.  


Vem är du?

Som person är du tydlig, prestigelös och strukturerad, flexibel och bra på att skapa och utveckla samarbeten. Det är mycket viktigt att du har ett respektfullt bemötande av klienter, deras anhöriga och kollegor. Du behöver också självständigt men även tillsammans med dina behandlarkollegor kunna planera, genomföra och följa upp beroendebehandlingsinsatser strukturerat. Som behandlare krävs att du har personlig mognad, att du är självgående och är bekväm med att arbeta ensam, samtidigt som du har ett nära samarbete med dina kollegor. 

Din personliga lämplighet är viktig för oss då vi tar beslut om anställning. Vi önskar i övrigt att du har ett stort engagemang för arbetsområdet och har omvärldsbevakning gällande nya rekommendationer och riktlinjer inom området. 

Krav:
- Adekvat behandlarutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig; exempelvis alkohol- och drogterapeututbildning. 
- Utbildning i 12-stegsbehandling – Minnesota modellen. 
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen 

Meriterande:
- Grundläggande KBT, CRA, MI-utbildning, Återfallsprevention, kontrollerat drickande och Spelbehandling 
- Kännedom om kommunal socialtjänst samt vana från arbete inom politikerstyrd organisation. 
 

Vi erbjuder dig

- Gemensam utvecklingstid tillsammans med dina kollegor varje vecka 
- Handledning varje månad med extern handledare   
- Friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år 
- En rökfri arbetsplats   
- Möjlighet till utbildningar för individuell utveckling   
- En arbetsplats där du har möjlighet att göra skillnad!  

Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag 8–17 med årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling. Kvällar kan komma att förekomma. 


Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Verksamheten Öppenvårdsteamet är en kommunal verksamhet inom socialkontoret, Södertälje kommun. Verksamheten består utav en resultatenhetschef, en gruppledare/behandlare, fyra boendestödjare, två case managers som arbetar med Bostad Först och fem behandlare. Verksamheten är belägen centralt i Södertälje med goda kommunikationer och förbindelser.  

Välkommen till oss!
 

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
12 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se