Hoppa till innehåll

Indirect Tax Manager

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Introduktion

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till vårt huvudkontor i Södertälje söker vi nu en specialist med ansvar för koncernens indirekta skatter.

Om ditt framtida team

Inom koncernstaben Finance and Business Controls centrala skatt- och tullavdelning, Taxes and Customs, ansvarar vi för att hela koncernens skatte- och tullfrågor hanteras på ett effektivt och strukturerat sätt. Vi är idag ett team på 11 personer med spetskompetens inom våra respektive områden. Vi är ett glatt och socialt gäng med högt i tak och korta beslutsvägar som stöttar varandra i stort och smått.

Vi erbjuder

Som vår specialist inom indirekt skatt rapporterar du till Head of Taxes and Customs. Här får du chansen att arbeta med ett brett spektrum av indirekta skatter som påverkar verksamheten på ett av Sveriges största industriföretag och hantera internationella frågor både inom EU och globalt. Du har eget ansvar för området och möjlighet att driva förbättringar och förändringar, samt bidra till skatteavdelningens övriga ansvarsområden för en varierad och utvecklande roll. Då Scania står inför många spännande satsningar, såsom ladd-verksamhet, autonoma fordon och elektrifiering av fordonsflottan, finns det möjlighet att bli involverad i flera intressanta projekt med stor påverkan på framtidens hållbara transporter.

Ditt uppdrag

Din huvuduppgift är att säkerställa att koncernen arbetar med moms och andra indirekta skatter effektivt, korrekt och strukturerat, såväl i Sverige som utomlands. Löpande skattefrågor hanteras främst av de lokala ekonomiavdelningarna, men du stöttar dessa i mer komplicerade frågor.

Som specialist ansvarar du för övergripande och kvalificerade frågor såsom bevakning av regeländringar, utbildning av berörda funktioner om gällande regler samt att stöd vid revisioner och processer avseende indirekta skatter. Du identifierar och hanterar även väsentliga risker och möjligheter avseende koncernens indirekta skatter, både självständigt och i samarbete organisationen.

Tillsammans med koncernens olika affärsenheter samt kollegor inom Taxes and Customs säkerställer du även att indirekta skatter hanteras korrekt i samband med exempelvis större kundkontrakt, gränsöverskridande tillhandahållanden av varor och tjänster samt utveckling av nya tjänster.

Din profil

Du har en universitetsexamen inom juridik, ekonomi eller motsvarande relevant område och minst 7 års erfarenhet av indirekta skatter på ett större företags skatteavdelning, som skatterådgivare eller företrädesvis en kombination av dessa två. Du har mycket goda kunskaper inom EU-rätten och har stor erfarenhet av att driva egna projekt och självständigt identifiera risker eller möjligheter. Som ansvarig för indirekta skatter förväntas du ha integritet och kunna fatta egna beslut.

Du är självgående och utåtriktad och med god kommunikativ förmåga och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade skattemässiga problemställningar. Du kommer att arbeta både på egen hand och tillsammans med kollegor, varför det är en förutsättning att du har lätt för att samarbeta. Engelska är vårt koncernspråk och vi förutsätter att du behärskar det svenska och engelska språket mycket väl, såväl skriftligen som muntligen.

Mer information

För mer information kontakta gärna Per Degerman, Head of Taxes and Customs via per.degerman@scania.com eller telefon 08-553 536 82.

Ansökan

Varmt välkommen att ansöka nu för att vara med på vår resa mot en mer hållbar morgondag! Din ansökan bör inkludera ett CV, ett personligt brev och kopior av dina betyg. Vi använder logik- och personlighetstester i vår urvalsprocess och en bakgrundskontroll kan genomföras för denna tjänst.

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2024. På grund av semesterperioden kommer vi att börja hantera ansökningarna och besvara frågor från och med den 12 augusti. Från den veckan kommer vi att ha ett löpande urval och intervjuer kommer att äga rum under den sista ansökningsperioden, vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt före ansökningsperiodens slut.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se