Hoppa till innehåll

Personlig assistent sökes till aktiv kille i Söderhamn

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

På Kura Omsorg arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

OM TJÄNSTEN

Vi söker dig som vill arbeta som timvikarie där arbetstiderna är förlagda som dag, kväll, natt (sovande jour)och dygn under både vardagar och helger. Vi ser fördelaktigt på att du som söker kan påbörja inskolning omgående.

OM KUNDEN

Ta chansen attjobba hos en nyfiken, omtänksam och aktiv kille på 22 år som bor i egen lägenhet i centrala Söderhamn. Han har diagnoserna Downs syndrom, autism och intellektuell funktionsnedsättning. Han saknar verbalt språk och kommunicerar främst med tecken som stöd och med en kommunikationsapplikation. Som assistent hjälper och stöttar du honom i alla de vardagliga momenten, exempelvis i hushållssysslor, personlig hygien, kommunikation samt att följa med honom och delta på olika aktiviteter. Vår kund har många olika intressen och arbetar dels ideellt i Söderhamn, men deltar också regelbundet på sociala aktiviteter så som kulturskola och bowling. Särskilt roligt för honom är all form av idrott.

ÄR DU DEN VI SÖKER?

Vår kund behöver en lyhörd person vid sin sida som kan bemöta honom lågaffektivt och motivera honom när han behöver det som mest. Som assistent till honom behöver du ha förmågan att alltid ligga steget före kunden. Du bör kunna planera framåt, strukturera upp hans dagar och vara drivande i att du och kunden tillsammans får saker och ting gjorda. Vidare ser vi att du är fysiskt aktiv (att du kan föra fram en rullstol i motlut), att du kan delta i idrotter och även uppmuntra vår kund att göra detsamma. Du är en social person som förstår värdet av att göra kunden delaktig i sin vardag och i de beslut han kan fatta. I detta uppdrag är det också viktigt att du kan samarbeta med ett arbetslag du inte träffar, med dokumentation och överlämning.

KRAV

  • Du bör vara rökfri.
  • Ej päls- och klorallergiker, kunden vistas i miljöer där dessa allergener förekommer.
  • Kommunikationen med kunden är viktig, av den anledningen behöver du förstå och kunna göra dig väl förstådd på svenska i både tal och skrift.
  • Teknikkunnig då kunden använder sig av kommunikationshjälpmedlet Widgit-Go.

MERITER

  • Körkort och tillgång till bil är en fördel.
  • Erfarenhet av arbete inom anpassad skola eller erfarenhet av tecken som stöd.

Sysselsättningsgrad:Timvikarie.

Ort: Du och kunden kommer framförallt att vistas i Söderhamn, men arbetspass kan vid resa vara förlagda på annan ort med övernattning.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal.

Din ansökan kommer att läsas av medarbetare på Kura Omsorg, kund och anhörig. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Varmt välkommen med din ansökan!

För anställning hos oss på Kura Omsorgbehöver du ha ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och/eller lämna in personbevis samt eventuella dokument som styrker rätten till arbete i Sverige. Personbevis kan du enkelt ladda ned på Skatteverkets hemsida.För att kunna jobba som personlig assistent behöver du vara minst 18 år.

Om du vill arbeta med barn och unga under 18 år måste du uppvisa utdrag ur brottsregistret. Det är viktigt att du redan nu beställer ett utdrag från Polisen, då deras handläggningstid kan variera. Du beställer enkelt med BankID via denna länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

ATT ARBETA PÅ KURA OMSORG

Som anställd personlig assistent hos oss omfattas du av kollektivavtal samt avtalspension. Du är försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Vi erbjuder friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Dessutom anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med. Vi är måna om att du som medarbetare ska trivas hos oss!

DELA KANDIDATER MELLAN BOLAGEN

Din ansökan kan komma att delas med våra systerbolag om din profil matchar en annan tjänst inom Team Olivia. Du ger ditt medgivande i ansökan.

FÖR DIG MED ANSTÄLLNINGSSTÖD

Om du som söker har rätt till någon form av anställningsstöd tar vi som arbetsgivare på Kura Omsorg även detta i beaktning vid en eventuell anställning. Det är frivilligt att ange denna information i din ansökan, alternativt kan du även meddela detta vid en eventuell intervju.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
22 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se