Hoppa till innehåll

Förvaltningschef Serviceförvaltningen

Publiceringsdatum
22 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Med hjärta och engagemang för livskvalitet, trygghet och utveckling skapar vi platsen där vi lever, verkar och växer - tillsammans. Skurups kommun är platsen för det goda livet.

Vi söker nu efter en ny förvaltningschef till Serviceförvaltningen.

Vi söker dig som vill arbeta i en kommun som är offensiv och med kreativa och utvecklande krafter verkar för att skapa en kommun i tiden och för framtiden. Med vårt geografiska läge och goda infrastruktur, en skola med hög effektivitet och goda studieresultat, en äldreomsorg och övrig kommunal service med hög leveransnivå gör att vi på Skurups kommun har unikt goda förutsättningar. Vi verkar för en dynamisk arbetsplats där kreativitet, handlingskraft och professionellt förhållningssätt råder. Utveckling ses som en självklarhet.

Inom Serviceförvaltningen samlas verksamheter med fokus på strategisk samhällsutveckling och servicetjänster. Vi ansvarar för Tillväxt och utveckling, Kultur och fritid, Kommunteknik, Fastighetsförvaltning, Måltidsservice, Lokalservice, Räddningstjänst, Vatten och avlopp, Näringsliv och Miljöstrategiska enheten. Totalt arbetar ca 140 personer i förvaltningens olika verksamheter.

Som förvaltningschef ingår du i kommunens ledningsgrupp och tar tillsammans med dina kollegor i kommundirektörens ledningsgrupp ett gemensamt ansvar för att driva övergripande och kommungemensamma frågor med fokus på helheten. Uppdraget kräver ett nära samarbete med såväl politik som kommunkoncern- och förvaltningsledning samt en öppen och tydlig samverkansdialog med fackliga organisationer.

Som högsta chef för förvaltningen blir du en viktig ambassadör för verksamheten och en nyckelperson för vårt interna och externa arbete. För att du ska trivas hos oss och bli framgångsrik i ditt uppdrag förväntas det att du ser samverkan som ett av de viktigaste verktygen för måluppfyllelse. Skurups kommun har fokus på digitaliseringsprocessen som ett viktigt led i att effektivisera och skapa välfärd för alla i Skurups kommun.

I denna rekrytering samarbetar Skurups Kommun med Randstad. Du ansöker på www.randstad.se innan den 2024-06-18. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare: Sofie Berg sofie.berg@randstad.se / 0729889508 eller nadia.milotti@randstad.se / 0768554059.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0411-53 60 00.

Ansvarsområden

I tjänsten ingår det övergripande ledningsansvaret för verksamheten, ekonomi och personal enligt politiskt fattade beslut, budget och andra styrdokument. Förvaltningschefen förväntas förse verksamheten med verktyg så att verksamheten och medarbetare uppnår goda resultat och når uppsatta mål.

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med engagerade politiker och en organisation med ambitiösa och kompetenta medarbetare med en stark vilja att göra sitt bästa för att vi ska lyckas i vårt gemensamma uppdrag.

Har du vad vi söker så kommer du att finna engagerade politiker samt en organisation med ambitiösa och kompetenta medarbetare med en stark vilja att göra sitt bästa för att vi ska lyckas i vårt gemensamma uppdrag. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att vara chef/ledare där du som person har en stark personlig mognad. Du är en skicklig ledare och har en god förmåga att engagera dina medarbetare, skapa en hälsosam arbetsplats, är tydlig i din kommunikation, ser möjligheter och kan ta ditt team framåt. Vi ser att du har en mycket god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar och är uppbyggd och att du därför har tidigare arbetserfarenhet härifrån, gärna i en motsvarande roll.

Krav:

  • Relevant akademisk högskoleutbildning
  • Gedigen erfarenhet av att vara ledare/chef
  • Erfarenhet från politiskt styrd organisation

Som person har du förmågan och intresset av att tänka strategiskt för verksamhetens utveckling och bästa intresse. Du är prestigelös, har förmåga att hantera olika frågor och situationer oberoende bredd och djup. Du är engagerande gentemot både dina medarbetare och organisationen runt dig, du väljer att se möjligheter och driver förändring samtidigt som du är ödmjuk inför den politiska organisationens uppbyggnad och komplexitet. I din kommunikation är du tydlig både i hur du kommunicerar skriftligt och muntligt.

För oss är det viktigt att du har ett starkt engagemang, driv och är handlingskraftig! Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Om företaget

Skurups kommun

Skurups kommun har runt 17 000 invånare och ligger naturskönt på den skånska sydkusten, med utmärkta kommunikationer till Malmö, Ystad, Lund och Köpenhamn. I vår kommun bor invånarna i lugnet, med staden runt knuten. Det lokala näringslivet blomstrar och inflyttningen till kommunen ökar. 1 200 medarbetare håller dagligen hjulen snurrande, med fullt engagemang för medborgarnas bästa. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Vi är stolta över våra korta beslutsvägar. Tillsammans gör vi skillnad! Skurups vision 2045: Med hjärta och engagemang för livskvalitet, trygghet och utveckling skapar vi platsen där vi lever, verkar och växer – tillsammans. Skurups kommun är platsen för det goda livet.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se