Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Västra militärregion söker Skvadronchef till 3. MR Säkerhetsförbandet.

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Ökat säkerhetshot - vårt ansvar. Västra militärregion söker Skvadronchef till 3. MR Säkerhetsförbandet.

Om enheten
3. MR Säkerhetsförbandet (3. MR SÄKF) arbetar med operativ militär säkerhetstjänst samt säkerhetsunderrättelsetjänst på militär regional nivå. Enheten är under etablering vid Västra Militärregionen (MR V) och skall växa. Du har nu möjlighet att vara en del av enhetens fortsatta etablering och utveckling.

Det dagliga arbetet är omväxlande och innefattar allt från utveckling av förbandet, träning och utbildning till operativ verksamhet. En viktig del är också utvecklingen av verksamheten i ditt framtida arbetsområde. För enheten är insatsverksamhet en naturlig del av vardagen. Huvuddelen av enhetens operativa verksamhet utgörs av informationsinhämtning, rekognoscering, samverkan, utfrågning, utredning, bearbetning och stöd till säkerhetsskyddsplaner.

Säkerhetsförbandet verkar för att hantera/förebygga de fem huvudtyperna av säkerhetshot:
 • Kriminalitet
 • Sabotage
 • Subversion
 • Främmande underrättelseverksamhet
 • Terrorism
Dina arbetsuppgifter
Som Skvadronchef till det nystartade 3. MR SÄKF kommer din primära roll vara att leda utvecklingen av förbandet lokalt samt vara en viktig aktör i utvecklingen av det nya typförbandet ”MR Säkerhetsförband” och på så sätt ge enheten goda förutsättningar för att lösa sina tilldelade uppgifter.
Vidare kommer du ha personalansvar för medarbetarna vid 3. MR SÄKF.
Tjänsten innebär resor inom Sverige. Arbetet är till viss del förlagt till kväll, natt och helg.

Kvalifikationer

Krav
 • Militär grundutbildning/ Värnplikt med godkänt resultat
 • Officer OF3 alt. OF2 med god prognos mot HOP
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet som chef med personalansvar
 • Erfarenhet som utvecklingsofficer med utvecklingsansvar
 • Tidigare tjänstgöring som Skvadron-/kompanichef
 • Genomförd stabsutbildning
 • Utbildning/erfarenhet inom olika discipliner av informationsinhämtningstjänst
 • Tjänstgöring vid MP-, Underrättelse och säkerhetsförband, Polisen eller motsvarande myndighet eller annan relevant civil erfarenhet
 • Utbildning/erfarenhet inom Underrättelse- samt Säkerhetstjänst
 • Utbildning/erfarenhet inom Utredning
 • Utbildning/erfarenhet inom Samverkan/Utfrågning
 • Utbildning/erfarenhet i att arbeta med IT system ISUS
 • Utbildning/erfarenhet i att arbeta med IT system PRIO
 • Goda kunskaper i engelska (tal och skrift)
 • Goda kunskaper i rapportskrivning
 • Militära förarbevis, Tptgb
Personliga egenskaper
Som Skvadronchef med ansvaret att driva utvecklingen av 3. MR SÄKF samt med ansvar kopplat mot typförbandsutveckling krävs att du har ett högt driv, stor pragmatik och en förmåga att få igenom beslut.

Att arbeta i olika typer av sociala miljöer samt varierande geografiska platser är något du trivs med då uppgifternas karaktär kan variera. I vår verksamhet är interaktion med andra människor en mycket viktig del, därav söker vi individer som har god social förmåga samt god självkännedom. Du är noggrann och har god analytisk förmåga.
Du har lätt att samarbeta med andra likaså att genomföra uppgifter självständigt.
Din insats kommer vara viktig i många hänseenden därför måste du även ha god förmåga i tal och skrift för att kunna lämna betydande rapporter och företräda den militära säkerhetstjänsten.

Då stora delar av arbetet omfattas av sekretess och du kommer att arbeta med säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter ser vi att du är en person med stor personlig mognad och stark integritet som inte drivs av ett yttre bekräftelsebehov. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, mognad och integritet.

Vi värderar relevant civil erfarenhet likvärdigt med militär erfarenhet.

Enhetens uppgifter gör att gruppen ser positivt på mångfald. Vi ser gärna både kvinnor och män, i olika åldrar och med blandad kulturell erfarenhet som sökande.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Under rekryteringsprocessen kommer kompletterande prövning och urvalstester genomföras. Dessa omfattas av bl.a. intervju, problemlösning och fysiska tester. Mer information om vidare tester delges under testdagarna. Kallelse kommer ske via mail.
Är du inte tidigare anställd vid Försvarsmakten kommer sex månaders provanställning att tillämpas.

Anställningsform: OF, Tillsvidareanställning. Om du inte är anställd inom Försvarsmakten kommer anställningen inledas med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid

Arbetsort: Skövde

Tillträdesdatum: Januari 2025 eller enligt överenskommelse

Fackliga representanter nås via växeln:
OFRO - Göran Hjert
OFRS - Minde Passby
SEKO - Lola Ahlgren
SACO - Camilla Rosensköld

För upplysningar om befattningen kontakta: mrv-sakgrp@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 oktober 2024 (100 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren