Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kommunikationschef till Göta trängregemente, T 2

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld är förändrat och Försvarsmakten har fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. I det arbetet har kommunikation en viktig roll. Vill du bidra med din kommunikativa förmåga i regementets arbete med att lösa de uppgifter vi har för att bidra till försvaret av Sverige? Som landets enda logistikförband har Göta trängregemente en unik funktion i Försvarsmakten. Vi för armén framåt, genom kompetens inom områden som trafik- och transportledning, förnödenhetsförsörjning och sjukvård. Logistik är av stor betydelse när det gäller Sveriges roll i Nato, och du kan därmed se fram emot många möjligheter att skapa spännande och samhällsrelevant kommunikation.

Du ingår i regementets ledningsgrupp och leder regementets kommunikation. Du är ett stöd till regementschefen med att inrikta, genomföra och följa upp regementets kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikationschef leder du det strategiska samt operativa arbetet med att planera, utveckla och utvärdera regementets kommunikation så att den följer vald strategisk inriktning. Du ska stödja chefer och både kunna planera och operativt arbeta med kris- och förändringskommunikation.

Övriga arbetsuppgifter
 • Du leder, planerar samt hanterar inkomna ärenden kopplat till mediehantering i rollen som presschef.
 • Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser internt och externt.
 • Samordna och kvalitets kontrollera budskap och information i samtliga kanaler, inklusive sociala medier
 • Utbilda, stödja och ge råd i media och kommunikationsfrågor.
 • Planera, leda och stödja chefens kris- och förändringskommunikation.
 • Delta i förbandets större övningar och lösa allmänt förekommande uppgifter vid en stab.
 • Fotografera och skriva kortare och längre texter
 • Bidra till arbetet med att utveckla regementets arbetsgivarvarumärke
Kvalifikationer
 • Du har universitets- eller högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Några års erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete
Meriterande kvalifikationer
 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten eller i annan myndighet
 • Kunskap om politiskt styrda organisationer
 • Erfarenhet av kriskommunikation
Personliga egenskaper

Vi tror att du som person är drivande, självständig, utåtriktad och har flerårig erfarenhet inom kommunikation. Du har ett strategiskt tänkande, goda ledaregenskaper, god kommunikationsförmåga och är prestigelös i kontakten med andra. Vi värderar din förmåga att samarbeta och skapa nätverk. Slutligen ser vi att du delar och lever i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Du företräder T 2 i ditt dagliga arbete, men även övriga delar av Försvarsmakten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning - civil befattning

Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Skövde

Individuell lönesättning

Tjänsteresor förekommer i tjänsten

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer

Tillträde sker enligt överenskommelse

Befattningen är placerad vid regementsstaben på T 2 i Skövde, där du även kommer att krigsplaceras.

Frågor om rekryteringsprocessen: HR-generalist Caroline Cederlöf

Frågor om tjänsten: Kommunikationschef Hanna Ljungberg

På grund av semester kommer eventuella frågor att besvaras under vecka 33

Samtliga nås via växeln

Fackliga representanter

OFRO Martin Zetterman

Seko Claes Andersson

SACO Ulf Granlöf

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-14

Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV. Vid intervjun ska du kunna uppvisa betyg på genomförda utbildningar.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Göta Trängregemente tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Göta Trängregemente utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Göta Trängregemente finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren