Hoppa till innehåll
Wikan Personal logotyp

Utvecklingsfokuserad redovisningsekonom till Brokk

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Irma Öhlund
Telefon
Ansök nu

Är du en erfaren redovisningsekonom som letar nästa spännande steg i karriären, kan vi vara arbetsgivaren för dig. Hos Brokk, en global aktör med dotterbolag på många platser i världen, kommer du att spela en central roll där du arbetar med hela redovisningsflödet - och samtidigt vara delaktig i att utveckla de ekonomiska processerna hos våra dotterbolag. Som en del av vårt team på huvudkontorets ekonomiavdelning kommer arbete med ständiga förbättringar vara en del av din vardag, med stor potential till utveckling inom företaget.

Om företaget
Brokk är ett globalt marknadsledande företag. Vi utvecklar, tillverkar och säljer rivningsrobotar till hela världen. Vi är en internationell koncern som omsätter över 1,6 miljarder kronor och omfattar över 20 bolag globalt, varav fem är tillverkande bolag och resterande är säljbolag. Koncernen växer kontinuerligt, både organiskt och genom förvärv.

Företagskulturen hos oss på Brokk är viktig. Vi andas och lever resultat, professionalism och prestigelöshet. Tillsammans driver och jobbar vi för att nå de bästa resultaten utifrån helheten. Vi har korta beslutsvägar och tvekar inte att testa oss fram för att hitta smartare sätt att arbeta på. Samtidigt har vi en stöttande gemenskap där nyfikenhet och engagemang är drivmotorn i vardagen. Brokk är ett framgångsrikt, lönsamt och växande företag, både i Sverige och globalt. Vi har mer än dubblerat omsättningen de senaste 10 åren. Hos oss blir du en del i ett vinnande lag!

Dina arbetsuppgifter
I din roll ansvarar du tillsammans med CFO för att se till så att organisationens finansiella processer och rapporter är korrekta, effektiva och i linje med gällande lagar och regler. I uppgiften ingår även att stödja ekonomifunktionerna hos våra dotterbolag kring koncernrapportering, samt hantera övriga redovisningsfrågor som kan uppkomma. Rollen kräver ett stort eget ansvar, men där teamkänsla och framåtanda är ett bra sätt att beskriva din framtida avdelning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
o Hantera rapportering, analys, avstämningar samt konsolidering vid månads-, kvartals-, och årsbokslut för bolag inom koncernen.
o Upprättande av årsredovisningar
o Beräkning och hantering av skatt- och momsdeklarationer
o Löpande stöd till verksamheten kring redovisning och ekonomi
o Kvalitetssäkring av beslutsunderlag.
o Driva utvecklingsprojekt inom ekonomifunktionen
o Utveckla och förbättra ekonomiprocesserna

Din bakgrund/Dina egenskaper
Utöver din akademiska bakgrund inom ekonomi, har du erfarenhet av kvalificerat redovisnings- och bokslutsarbete - gärna i en producerande verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du arbeta noggrant och strukturerat. Du har förmågan att växla mellan detaljerade arbetsuppgifter och strategiska uppgifter som att utveckla processer, rutiner och nyttjandet av systemstöd.

Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Utöver det är gedigna kunskaper i Excel och Monitor meriterande, där du gynnas av ett intresse för nya system- och processlösningar. Vidare besitter du en förmåga att arbeta självständigt såväl som att samarbeta effektivt med olika avdelningar, kulturer och ledningsnivåer.

Information och kontakt
Omfattning: Heltid, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Sista ansökningsdag: 2024-08-18
Placeringsort: Skellefteå
Tillsättning: Snarast enligt överenskommelse

I denna rekrytering samarbetar Brokk AB med Wikan Personal AB.
Ansöker gör ni på www.skelleftea.wikan.se
Information om tjänsten lämnas av Irma Öhlund, 0910-77 09 83 alt irma@wikan.se

Välkommen med din ansökan!

Wikan Personal logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Brokk är ett globalt marknadsledande företag. Vi utvecklar, tillverkar och säljer rivningsrobotar till hela världen. Vi är en internationell koncern som omsätter över 1,6 miljarder kronor och omfattar över 20 bolag globalt, varav fem är tillverkande bolag och resterande är säljbolag. Koncernen växer kontinuerligt, både organiskt och genom förvärv. Företagskulturen hos oss på Brokk är viktig. Vi andas och lever resultat, professionalism och prestigelöshet. Tillsammans driver och jobbar vi för att nå de bästa resultaten utifrån helheten. Vi har korta beslutsvägar och tvekar inte att testa oss fram för att hitta smartare sätt att arbeta på. Samtidigt har vi en stöttande gemenskap där nyfikenhet och engagemang är drivmotorn i vardagen. Brokk är ett framgångsrikt, lönsamt och växande företag, både i Sverige och globalt. Vi har mer än dubblerat omsättningen de senaste 10 åren. Hos oss blir du en del i ett vinnande lag!