Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Kvalitetsingenjör till Northvolt

Publiceringsdatum
24 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu


Vi söker dedikerade och självgående kvalitetsingenjörer (QC) som vill ansluta sig till vårt uppdrag att bidra till att bygga världens grönaste batteri. Rollen är en del av vårt passionerade team baserat i Skellefteå.

Om jobbet
I din roll kommer du att utveckla, definiera och implementera inspektionsmetoder för att utvärdera inkommande material, mellansteg och slutprodukter. Vidare kommer du att vara en del av att utveckla kvalitetsstandarder, procedurer och dokumentation relaterade till tillverkningsinspektionstekniker. Detta inkluderar provanalys, provlagring, standardhantering, kvalificering av råmaterial, utkontrakterad testning, materialkarakterisering, lagerhantering och dokumenthantering.

Du kommer att ha en viktig roll i utvecklingen av vårt QC-laboratorium och får möjligheten att ansluta dig till ett start-up team inom en av de mest spännande och snabbväxande industrierna idag. För att lyckas i rollen bör du vara flexibel, driven, strukturerad och kunna agera beslutsamt. Du är pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang. Du kommer att arbeta i ett tvärfunktionellt team och rapportera till QC Manager.

Om teamet
QC-teamet består av experter med erfarenhet av att ta emot prover, mätningsmetoder, provberedning och resultatrapportering. Ditt team kommer att spela en viktig roll i att stödja produktionsteamet i att mäta och förbättra vår produktkvalitet. QC-teamet kommer att utveckla, validera, definiera och implementera inspektionsmetoder för alla testade material. Vidare kommer teamet att ansvara för Mätssystemanalys och arbeta med R&D-gruppen för att utvärdera och jämföra produktkvalitet (detta inkluderar deltagande i Rotorsaksanalys).

Huvudansvar inkluderar men är inte begränsade till:

 • Utveckla och dokumentera metoder för mätningar av inkommande material, produktionsmellanprodukter och slutprodukter.
 • Stödja korrekt testning på en rad instrument och rapportera data/resultat.
 • Utföra Mätssystemanalyser.
 • Felsöka problem relaterade till analytisk utrustning samt mätmetoder.
 • Arbeta över flera delar av organisationen, samarbeta med R&D-teamet, processteknik, supply chain, IT och automation.

Personen vi söker är en lagspelare, nyfiken och ivrig att lära. En bakgrund inom batteri, materialtestning, materialvetenskap och materialteknik är mycket bra att ha, särskilt förmågan att hantera metodutveckling och erfarenhet av validering.

Vi tror att du har:

 • MSc/BSc-examen i kemi, kemiteknik eller liknande.
 • Minst 4+ års relevant arbetslivserfarenhet inom industriell kvalitet och/eller i en R&D-miljö. Erfarenhet från bilindustrin eller kemiindustrin är ett plus.
 • 2+ års erfarenhet av laboratoriearbete.
 • Erfarenhet av metallinnehållsanalyser med hjälp av ICP-OES/ICP-MS/XRF är ett plus.
 • Kunskap om säkerhetsrutiner i laboratoriet.
 • Mycket organiserad, resultatorienterad och med öga för detaljer.
 • Proaktiv och överträffar förväntningar.
 • Ivrig att lära och kan snabbt ta till sig ny information.
 • Utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i engelska, svenska är ett plus.
 • Erfarenhet av LIMS är ett plus.
 • Bra problemlösningsförmåga, förståelse för vikten av att hålla fastställda scheman och produktionsmål.
 • Erfarenhet av FMEA, processkontrollplan (PCP) och kunskap om kvalitetsledningssystem, t.ex. ISO 9001, IATF 16949 är ett plus.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Northvolt Revolt med Adecco. Om du har några frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare, Elin Stubbfält, på elin.stubbfalt@adecco.se

Vi välkomnar varmt din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 juni 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!