Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL BEWI

Publiceringsdatum
24 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
BEWI Automotive är en ledande aktör inom fordonsindustrin med verksamhet i Sverige, Tyskland och Polen, med en stark förankring i innovation och hållbarhet. Segmentet är specialiserat på avancerad EPP-komponenttillverkning och plastbearbetning. Huvudkunderna för de produkter och tjänster som erbjuds är ledande internationella varumärken inom fordonsindustrin (både OEM och TIER 1) och företag från logistikbranschen. BEWI strävar efter att skapa värde genom att erbjuda högkvalitativa produkter och lösningar som främjar en hållbar framtida utveckling.

Nu söker vi en dynamisk och strategisk Försäljningschef för Sverige samt för av Divisionen utvalda nyckelkunder globalt och du bor någonstans i Västra Götaland. Produktionsenheten i Skara är den enda CO2-neutrala fabriken i Europa och du leder deras försäljningsteam mot nya framgångar. Läs mer nedan och sök redan idag!

Din vardag
Som Försäljningschef kommer du att ha en nyckelroll i att forma och genomföra försäljnings- och marknadsföringsstrategier inom Automotive Divisionen i Sverige samt de nyckelkunder du kommer ansvara för inom Divisionen globalt. Du kommer att arbeta med både OEM- och slutanvändarkoncept för fordon och ha ett starkt fokus på att bygga värdeförslag och driva innovation. Du samarbetar tätt med Försäljningsorganisationen inom divisionen men även med dina övriga kollegor i Europa. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera följande:
  • Utveckla och implementera försäljnings- och marknadsföringsstrategier.
  • Ansvara och samarbeta med produktionsenheten i Skara men också med divisionens Sales and Business Development team, för att vinna och vidareutveckla nya affärer.
  • Skapa och genomföra tydliga tillväxtmål.
  • Fortsätta bygga och utveckla starka relationer med strategiska partners och leverantörer.
  • Vara ledande och drivande när det gäller Sustainability mot våra kunder och omvärlden.
  • Skapa och vidareutveckla Cost models och prisförhandlingar och centrala avtal.
  • Budgetering och rapportering
  • Personalansvar för ett erfaret och motiverat team i Skara.
Vem är du?
Du har tidigare erfarenhet av att leda försäljnings- och marknadsföringsteam, helst inom fordonsindustrin. Ditt affärssinne är starkt och du har förmåga att skapa och implementera strategier. Du har erfarenhet av att arbeta med OEM- och slutanvändarkoncept samt strategiska inköp och värdekedjehantering. Förmåga att bygga och upprätthålla starka relationer med partners och nyckelleverantörer kommer naturligt för dig och du har god kunskap om cirkulär ekonomi och hållbarhetsmål. Du har god färdighet att uttrycka dig på engelska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna sökande från större internationella koncerner.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar BEWI i med Nexer Recruit, får du tjänsten kommer du att anställas av BEWI. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Stefan Larsson via e-post: stefan.larsson@nexergroup.com Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2024-08-13.

Om BEWI
BEWI är ledande i Europa inom produktion av bland annat expanderad polypropen delar (EPP) för fordon och logistik. Koncernen har ca 3.500 anställda på 80 fabriker runtom i världen. Varav Automotive har ca 400 anställda i 5 fabriker i Sverige, Polen och Tyskland. Engagemanget för hållbarhet är integrerat i hela värdekedjan, från produktion av råvaror och slutvaror till återvinning.

Sedan starten 1980 på ön Frøya utanför centrala Norges kust, har engagemanget för att skapa värde för våra kunder, samhället och våra ägare etablerat BEWI som en drivande marknadskraft genom att erbjuda hållbara lösningar på innovativa och effektiva sätt. Med visionen att skydda människor och varor för en bättre vardag leder vi förändringen mot en cirkulär ekonomi.

Läs gärna mer på: https://bewi.com/solutions-industries/automotive/
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.