Hoppa till innehåll

Business Controller

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Jula är idag ett av Sveriges mest framgångsrika detaljhandelsföretag med ca 140 varuhus och E-handel på fem marknader. Jula har en stadig expansionstakt och vi söker nu dig som är genuint intresserad av att utveckla affären och som vill vara en del i ett framgångsrikt tillväxtföretag och bidra till vår fortsatta positiva utveckling. Du erbjuds en strategisk roll i en expansiv organisation! Jula söker idag en Business Controller med fokus mot vår Marknadsavdelning.

Det här gör man som Business Controller 

Rollen som Business Controller innebär bland annat att analysera finansiella och affärsrelaterade händelser, utveckla interna arbetsprocesser, sätta upp och kvalitetssäkra rapporter och KPI:er och delta i projekt både avseende utveckling och effektivisering. Utöver detta deltar man i prognos- och budgetarbete.

Som Business Controller på Jula har man en rådgivande och stöttande roll i många olika frågeställningar gentemot chefer och beslutsfattare och det övergripande syftet som Business Controller är att hjälpa beslutsfattare att få insikter och fatta bättre beslut.

Fokus för denna roll är att stötta vår marknadsavdelning vilket bland annat kan omfatta stöd i effektmätning av marknadskommunikation, marknadsundersökningar, kundklubbs- och varumärkesanalyser m.m. men du arbetar även tillsammans med övriga controllers på ett mer övergripande plan.

Du kommer att ingå i controllergruppen i Finance-avdelningen och du rapporterar till CFO för Jula AB-koncernen.

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller annan relevant akademisk examen
  • God kompetens inom Excel och meriterande att ha erfarenhet att arbeta med BI-verktyg (t.ex. PowerBI)
  • Du har yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vi ser det som positivt med erfarenhet från detaljhandel
  • Du behärskar engelska väl i både tal och skrift då du kommer att samarbeta med kollegor på Julas alla marknader

Det här är du som person

För att trivas i en miljö där det alltid är mycket på gång bör du vara flexibel, engagerad och nyfiken. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp, är initiativrik och kan omsätta idé till verklighet för att hitta lösningar och nästa steg. Du trivs när du får påverka, utmana och driva arbetet framåt inom ditt uppdrag och har förmågan att kommunicera resultat och analyser med tydlighet på alla nivåer inom organisationen.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med 6 månaders provanställning, med placering på huvudkontoret i Skara men viss del av arbetet kan ske på annan plats. Jula har kollektivavtal med Unionen för tjänstemän.

Så här söker du

Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt.
Sista ansökningsdag för tjänsten 4 augusti. Frågor om tjänsten besvaras av CFO Johanna Hasslekvist via johanna.hasslekvist@jula.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se