Hoppa till innehåll

Montessoriassistent/barnskötare till Elefanten i Sigtuna

Sista ansökningsdag
11 oktober 2024 (28 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

- Nu söker vi en montessoriassistent till Elefanten i Sigtuna!

Om verksamheten:

Ett stenkast ifrån Mälarens strand ligger den lilla Montessoriförskolan Elefanten som idag bedrivs som ett föräldrakooperativ där personliga möten och gemenskap är centralt. Förskolan har ca 22 barn i åldrarna 1,5–5 år och praktiserar

Montessoripedagogik anpassat efter vår tid och barnens behov. Våra grundvärderingar härstammar från Maria Montessori och målsättningen är att utveckla barnen till harmoniska, initiativrika, kreativa och självständiga individer med god självkänsla. Kooperativet har god finansiell ställning vilket ger goda möjligheter till fortsatt utveckling av verksamheten.

Om rollen:

Som barnskötare med montessorikompetens spelar du en viktig roll i förskolans pedagogiska utveckling. Du arbetar tillsammans med en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av förskollärare och barnskötare, där dina kunskaper, idéer och erfarenheter värdesätts och bidrar till en trygg, glädjefylld och lärorik miljö för barnen.

Du deltar aktivt i planering, genomförande och dokumentation av det pedagogiska arbetet, med fokus på barnens utveckling enligt montessoripedagogikens principer.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att skapa en miljö där barnen uppmuntras till självständighet och lärande i egen takt.

Genom att samarbeta och reflektera tillsammans med arbetslaget bidrar du till att utveckla det pedagogiska arbetet. Du ser vikten av att alla i arbetslaget blir delaktiga och att ni arbetar som ett team, där varje barn får stöd och stimulans utifrån sina individuella behov och förutsättningar.

Om dig:

Vi ser att du har arbetat som montessoriassistent och har erfarenhet av arbete inom Montessoriverksamhet. Du har god förmåga att inspirera och uppmuntra våra elefanten-barn till lärande och utveckling. Som person är du positiv och har ett stort engagemang för barns utveckling. Det är också viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan skapa goda och förtroendefulla relationer med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Läs gärna mer om verksamheten på www.montessoriforskolanelefanten.se

Välkommen till Sigtuna – den lilla pittoreska staden vid Mälaren. Sveriges första stad erbjuder idag en internationell mötesplats mitt emellan Uppsala och Stockholm.

Kommunen har idag runt 50 000 invånare och befinner sig i tillväxt. Det byggs just nu en helt ny stadsdel i Sigtuna som planeras inrymma bland annat 900 bostäder, restauranger, dagligvaruhandel, padelbanor och gym.

Välkommen med din ansökan!

Yrkesbenämning: Montessoriassistent

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Publicerad: 2024-09-11

Sista ansökningsdag: 2024-10-11

Ort: Sigtuna

Kontakt: Majgret Youssef (personalansvarig) majgret_y@hotmail.com

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 oktober 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se