Hoppa till innehåll
AnVa Inducore logotyp

CFO med erfarenhet av koncernredovisning till koncernerna INDUCORE och AnVa Industries i Västerås

Publiceringsdatum
14 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som CFO leder du ekonomifunktionen för industrikoncernerna AnVa Industries och INDUCORE. Koncernerna utgörs idag av 30 tillverkande, rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter 3,5 miljarder och sysselsätter 1450 anställda.

Du kommer att ansvara för övergripande finansiell styrning, koncernövergripande ekonomiska analyser och proaktivt stöd till dotterbolagens ekonomifunktioner.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och bakgrund inom koncernredovisning och finansiering. Här är du både strategisk och hands on. Du leder och stöttar ett team med tre kvalificerade koncernredovisningsekonomer på huvudkontoret. Vidare identifierar du dotterbolagens kompetensbehov där du bidrar med kompetens inom finansiering och redovisning samt utveckling av processer och arbetssätt.

Din arbetsplats är centralt belägen i Skrapan i Västerås.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Leda koncernens ekonomifunktion
  • Leda arbetet för en koncerngemensam budgetprocess samt säkerställa redovisning och rapportering, både i tid och med kvalitet
  • Ansvara för en koncernövergripande finansieringsstrategi
  • Analysera koncernövergripande affärsrisker
  • Vara rådgivande partner till respektive koncernchef inom såväl operativa som strategiska frågeställningar

Rollen är organiserad under koncernchefen för INDUCORE men rapportering sker mot koncernchefen för såväl INDUCORE som AnVa Industries.

Du ingår i koncernens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har flerårig vana av att arbeta såväl strategiskt som operativt med redovisning och har praktisk erfarenhet av koncernredovisning. Du har dessutom varit delaktig i risk- och finansieringsstrategier både vad gäller operativt och i samband med förvärv. Du har erfarenhet av att inom en budget ansvara för dina medarbetare och deras utveckling.

En tänkbar bakgrund innefattar ett flertal år på revisionsbyrå – vidare till redovisnings- eller koncernredovisningsansvar i bolag. Din resa kan naturligtvis vara en helt annan och lika viktigt som vad du gjort är hur du tror dig kunna bidra i koncernernas fortsatta utveckling.

Vi utgår från att du har en akademisk ekonomiutbildning som grund.

 

Vem är du?

Vi ser framför oss en prestigelös doer med redovisningstyngd. Någon som ser både skogen och alla träden. Du trivs troligen i det långsiktiga och stora likaväl som i de redovisningsmässiga detaljfrågorna. Vidare tycker du om att leda och stötta medarbetare och drivs av att vara involverad.

 

Placeringsort: Västerås
Om koncernerna

AnVa Industries och INDUCORE är två separata koncerner med en gemensam huvudägare och delat huvudkontor, som består av ett flertal operativa- samt holdingbolag där huvuddelen av verksamheten är lokaliserad till Sverige, men även till flera andra länder såsom Litauen, Kina, Tyskland, Polen och Norge.

 

Vad erbjuder företaget dig?

Utöver möjligheten att bidra till utvecklingen av svensk industri inom två koncerner präglade av långsiktighet och med ett entreprenöriellt förhållningssätt, får du möjlighet att växla upp i ett CFO-ansvar tillsammans med en liten ekonomiavdelning och ett stort nätverk. Här erhåller du också goda personalvillkor i form av friskvårdsbidrag, möjlighet till tjänstebil, bonus och privatvårdsförsäkring mm. Din huvudsakliga arbetsplats är på huvudkontoret i Västerås.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

 

Välkommen med din ansökan!

AnVa Inducore logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 oktober 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren