Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

3.Helikopterskvadron söker stf stabschef

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om förbandet

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 3.Helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17). 3.Helikopterskvadron är inriktad på sjöoperativ verksamhet vilket innebär ett tätt samarbete med marinen.

Staben vid 3.helikopterskvadron består av ca 50 medarbetare som är fördelade på ett antal sektioner som stödjer skvadronchefen med administration, sambandstjänst, personaltjänst, flygunderhåll, logistik, flyguppdrag samt säkerhet- och underrättelsetjänst.

Om befattningen

Just nu söker vi en stf stabschef till 3.helikopterskvadron. Stf stabschefs uppgifter är att tillsammans med stabschefen leda stabens arbete och stödja skvadronchefen i ledningen av skvadronen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stf stabschefens huvudsakliga uppgift är att tillsammans med stabschefen koordinera stabens verksamhet i hela konfliktskalan. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med stabschefen vidmakthålla och utveckla stabens interna processer för planering, genomförande och uppföljning. Administrativa rutiner såsom postlottning och skrivelsehantering är också en del av stf stabschefens uppgifter.

Befattningen innebär förutom utveckling av stabens arbete och organisation även ett personalansvar för Stabstödsektionen. Stabstödsektionens huvudsakliga uppgifter är stöd med kompetenser inom ekonomi, administration och personalhandläggning.

Kvalifikationer
  • Anställd i Försvarsmakten med kontinuerlig tjänstgöring
  • Godkänd yrkesofficersexamen
  • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
  • Körkort B
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av stabsarbete
  • Personalansvar
Personliga egenskaper

Som stf stabschef krävs att du är initiativtagande och drivande. Du är utåtriktad och har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift. Du är strukturerad och har ordningssinne. Då det tidvis är hög arbetsbelastning krävs att du är flexibel och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Nivå: Specialistofficer SO 8 (alternativt SO 7)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, insatsverksamhet samt deltagande i utbildning och övningsverksamhet.

Upplysningar om befattningen

Stabschef, mj Daniel Domeij, 0733-72 71 58.

Fackliga företrädare

OFRO/O HKPFLJ Hans Lundgren

OFR/S HKPFLJ Caroline Nilsson

SACO-S HKPFLJ Annelie Helmersson

Seko HKPFLJ Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren