Hoppa till innehåll
Ragunda kommun logotyp

Vatten-, avlopps- och renhållningschef till Ragunda kommun

Ansök nu

Vi söker en engagerad och erfaren chef till Samhällsbyggnadsavdelningen i Ragunda kommun. Du kommer att ha en nyckelroll i att leda och utveckla våra verksamheter inom vatten-, avlopps- och avfallshantering. Tjänsten innebär både strategiskt och operativt arbete där du spelar roll för miljö, hållbarhet och för vår kommun i stort.

Samhällsbyggnadsavdelningen i Ragunda kommun spelar en central roll i att skapa och upprätthålla en fungerande och attraktiv livsmiljö för kommunens drygt 5 000 invånare, turister och andra besökare. En viktig del i det är VA- och renhållningsfrågorna.

Som ansvarig för VA och renhållning, har du personalansvar för ett team om tio personer som har erfarenhet och hög kompetens inom vatten, avlopp och renhållning. Teamet är uppdelat i två områden; vatten och avlopp samt renhållning där en verksamhetsansvarig för respektive område ansvarar för den dagliga driften.

I ditt arbete ingår även kontakt med entreprenörer och myndigheter samt deltagande i länssamarbete där du möter kollegor från andra kommuner för erfarenhetsutbyten samt samordning till exempel vid större upphandlingar.

Du rapporterar till avdelningschefen för Samhällsbyggnadsavdelningen. Du har budgetansvar samt strategiskt ansvar för såväl din enhets uppdrag som för avdelningens, vilket du utövar i ledningsgruppen för Samhällsbyggnadsavdelningen där också fastighetschef, städchef samt bygg- och miljöchef ingår.

Dina arbetsuppgifter

  • Leda och utveckla verksamheten inom VA- och renhållning
  • Ansvara för en god arbetsmiljö för dina medarbetare, inklusive ansvar för rehabilitering
  • Utveckla och motivera medarbetarna i att nå uppsatta mål och leverera högkvalitativa tjänster
  • Ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • Säkerställa att lagar och regler följs inom VA- och renhållningsområdet genom att t ex ta ansvar för tillståndsprövningar, egenkontroller och styrdokument
  • Implementera och övervaka hållbara lösningar och innovationer inom VA- och avfallshantering
  • Ansvara för den taxefinansierade verksamheten
  • Samverka med interna och externa intressenter, inklusive företag inom vatten, avlopp och renhållning samt myndigheter och allmänhet.

Hela kommunens geografiska område kommer att vara din arbetsplats, men basen för ditt samhällsviktiga uppdrag på enheten VA och renhållning är i Hammarstrand.

Vi erbjuder en arbetsplats där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat. Vi har tydliga mål och ansvarsområden där du inom ramen för dessa har fullt mandat. Du kommer att få goda kompetensutvecklingsmöjligheter och ett stort nätverk.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning mot kompetensområdet VA och renhållning, alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Några års arbetslivserfarenhet inom kompetensområdet
  • Dokumenterad ledarerfarenhet vilket inkluderar ansvar för personal, budget, verksamhet och resultat
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • B-körkort.

Meriterande är:

  • Erfarenhet från arbete inom politiskt styrd organisation.

Som person är du är självgående och har förmågan att leda, stötta och entusiasmera dina medarbetare. Det viktigt att du är strategisk, har lätt för att samarbeta, är omvärldsorienterad, uthållig och trivs med att ge service till kommuninvånare och andra intressenter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på heltid, tillträde enligt överenskommelse.


Kontakt

Eva Nilsson Samhällsbyggnadschef

Eva.nilsson@ragunda.se 0696- 68 20 00

Ansökan

Sista ansökningsdag: 12 augusti 2024 .
Tillsättningen av tjänsten grundar sig på de uppgifter du lämnar i din ansökan, därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Skicka in både CV och personligt brev på svenska.

Vi välkomnar din ansökan!

Hitta hem till oss i Ragunda kommun!

Att hitta hem till sig själv är väl det vi alla vill. Men vad ingår i känslan hem? Närhet till jobbet? Känslan av att göra skillnad? Skidspåret runt knuten? Kanske har ditt hem faktiskt bytt plats. Kanske ligger det någon annanstans. Kanske hittar du det här i Ragunda kommun!

Ragunda kommun ligger i östra Jämtland, och gränsar mot bland andra Sollefteå, Sundsvalls och Östersunds kommuner. Vi är drygt 5 000 invånare fördelade på ett 40-tal byar, samt de tre tätorterna Bispgården, Hammarstrand och Stugun som alla ligger längs Indalsälven. I öster ligger bebyggelsen koncentrerad till älvdalen, medan den västra delen även bjuder ett skogsland som genomströmmas av den Natura 2000-klassade Ammerån.
Nyfiken på Ragunda? Hitta hem - Ragundadalen

Ragunda kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!