Hoppa till innehåll
J Amréns Skogsmaskiner AB logotyp

Skogsmaskinförare - Skotare

Sista ansökningsdag
18 oktober 2024 (35 dagar kvar)
Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Ylva Nilsson
Telefon
Om Rollen:

Vi söker två stycken skotarförare som kommer att spela en nyckelroll i våra maskinlag som har Ragunda respektive Kälarne som huvudsakligt arbetsområde. Som skotarförare kommer du att ansvara för transporten av virke från skog till väg i ditt maskinlag som består av en skördare och en skotare och som leds av en gruppledare. Jobbet innebär arbete utomhus i varierande och ibland utmanande väderförhållanden och terräng där den ena dagen inte är den andra lik. Företaget investerar löpande i den senaste tekniken och rollen innebär arbete med moderna och avancerade skogsmaskiner. Arbetet ger stor självständighet och ansvar och är ett jobb för någon som är självgående och trivs med att lösa problem på egen hand.

Arbetsuppgifter:
  • Köra skotare: Ansvara föratt köra och manövrera skotaren i varierande terräng för att transportera virke från avverkningsplatsen till avläggsplatsen.
  • Lastning och lossning: Säkerställa effektiv lastning och lossning av virke på skotaren, samt optimera avläggsutrymme och körväg.
  • Virkesklassificering: Bedöma och kategorisera virke baserat på kvalitet och typ för att säkerställa att rätt virke levereras till rätt destination.
  • Underhåll av maskinen: Utföra daglig tillsyn och enklare underhåll på skotaren för att säkerställa att maskinen är i gott skick, inklusive att fylla på bränsle, smörja rörliga delar och rapportera eventuella tekniska problem.
  • Rapportering: Dokumentera och rapportera utfört arbete, inklusive mängden transporterat virke och eventuella avvikelser eller skador.
  • Kommunikation: Samverka inom maskinlaget och med andra kollegor för att säkerställa en smidig och säker arbetsprocess, inklusive att anpassa arbetet efter ändrade förhållanden och instruktioner för att transportera virket effektivt och enligt plan.
Kvalifikationer:
  • Utbildning: Gymnasieutbildning med inriktning mot skogsbruk, maskinteknik eller motsvarande relevant erfarenhet.
  • Maskinkännedom: Goda tekniska kunskaper om skotare och annan skogsmaskinutrustning, inklusive förståelse för grundläggande maskinunderhåll och felsökning.
  • Körkort: B-körkort krävs.
  • Kommunikationsförmåga: Förmåga att kommunicera tydligt och effektivt med maskinlaget och övriga kollegor.
  • Självständighet och initiativförmåga: Förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och lösa problem som uppstår under arbetsdagen.
  • Miljömedvetenhet: Förståelse för och engagemang i hållbart skogsbruk, inklusive medvetenhet om hur man minimerar påverkan på miljön under arbetet.
  • Grundläggande IT-kunskaper:Förmåga att använda GPS och andra digitala verktyg som används i modern skogsbruksteknik.
Vi Erbjuder:
  • Stabil och långsiktig arbetsgivare: Vi är ett väletablerat företag med många års erfarenhet i branschen, vilket ger dig trygghet i en stabil och långsiktig anställning.
  • Konkurrenskraftig lön: Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön som speglar din erfarenhet och kompetens inom skogsbruket.
  • Stöd och handledning: Vi erbjuder kontinuerligt stöd och handledning från erfarna kollegor, så att du alltid känner dig trygg i ditt arbete.
  • Moderna maskiner och utrustning: Möjlighet att arbeta med de senaste maskinmodellerna och den nyaste tekniken inom skogsbruk, vilket förbättrar både säkerhet och effektivitet.
  • Miljömedvetet företag: Jobba i ett företag som är engagerat i hållbart skogsbruk och miljöansvar, där dina insatser bidrar till långsiktigt hållbar utveckling.
  • Arbete i naturskön miljö: En chans att arbeta utomhus i Sveriges vackra natur med varierande arbetsmiljöer.
  • Teamkänsla och samarbete: En arbetsplats där vi värderar samarbete och gemenskap, med ett stödjande och engagerat team i ryggen.
Ansökan:

Urval och intervjuer sker löpande. Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till Ylva Nilsson, ylva@amrens.se.

Vi ser fram emot att höra från dig!
J Amréns Skogsmaskiner AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 oktober 2024 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren


Om Oss:

Vi är J Amréns Skogsmaskiner AB, ett välrenommerat företag inom skogsbranschen. Sedan vår start har vi arbetat med att leverera skogliga tjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Med huvudkontor i Hammarstrand, och verksamhet i framförallt Jämtland och Västernorrland, strävar vi efter att skapa långsiktiga relationer med våra kunder genom att erbjuda skogstjänster till ett konkurrenskraftigt pris med så liten miljöpåverkan som möjligt genom att använda modern och effektiv teknik.

Vår företagskultur präglas av professionalism, integritet och en stark teamkänsla. Vi värderar varje medarbetares bidrag och tror på att ge utrymme för personlig utveckling. Om du vill vara en del av ett stabilt och framgångsrikt företag där dina idéer och insatser värdesätts, så är vi företaget för dig.