Hoppa till innehåll
Pajala Kommun logotyp

Kommunchef till Pajala Kommun

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
22 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Om tjänsten
Vi söker dig som är genuint intresserad av Pajala kommuns framtid och vill leda vårt gemensamma arbete med att fortsätta utveckla kommunen. För att lyckas med ditt uppdrag har du 600 kompetenta kollegor som det är viktigt att du inkluderar och lyfter fram. För att möta kommunens utmaningar nu och i framtiden ser vi att kommunikation, delaktighet och samarbete är framgångsfaktorer.

Som kommunchef fungerar du som en kommunikationslänk mellan politik och förvaltning. Du kommer därmed att hantera flödet av idéer från politiker, undersöka genomförbarhet, tillställa adekvata underlag och övervaka genomförandet. Du förväntas vara den nyckelperson som säkerställer att kommunen fungerar effektivt.

Vidare har du flera viktiga ansvarsområden. Du säkerställer att arbetsmiljön är trygg och uppfyller alla krav. Du ser också till att målen är tydliga och väl kommunicerade samt att medarbetarna har befogenheter att nå dit. Du ansvarar för att kommunens principer för styrning och ledning är tydliga och att de följs. Du kommer också att vara en del av kommunens samverkansavtal tillsammans med fackföreningar, vilket innebär att vi arbetar nära tillsammans för att skapa en trygg och rättvis arbetsmiljö.

En del av ditt jobb är att fastställa och följa upp ledningsorganisationen, där kommunens ledningsgrupp ingår. Du tar viktiga beslut inom ramen för kommunstyrelsens uppsiktsskyldighet och ser till att roll- och ansvarsfördelningen mellan förtroendevalda och tjänstepersoner är tydlig.

Tjänsten är en direktrekrytering till Pajala kommun, rekryteringsprocessen hanteras av Adecco.

Om dig
Vi söker dig som har en relevant högskole-eller universitetsutbildning, har du en utbildning inom ekonomi, juridik, sociologi eller statsvetenskap ses det som meriterande. För att lyckas i rollen så är det viktigt att du har flerårig erfarenhet som chef eller ledare, gärna åt andra chefer/ledare. Har du ledarerfarenhet inom offentlig verksamhet, region eller myndighet ses det som meriterande. Du har goda kunskaper inom Officepaketet samt körkort-B. Du pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Kan du finska och meänkieli ses det som meriterande.

Vi söker dig som:

  • Har relevant högskole- eller universitetsutbildning
  • Besitter flerårig erfarenhet som chef eller ledare
  • Har goda kunskaper i Office-paketet
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • Har B-körkort

Meriterande för tjänsten:

  • Utbildning inom juridik, sociologi eller statsvetenskap
  • Erfarenhet inom offentlig verksamhet, region eller myndighet.
  • Flytande finska och/eller meänkieli

Som person är du kommunikativ och förmedlar information tydligt och enkelt. Du lyssnar effektivt, håller andra informerade och hanterar frågor och problem direkt. Du är resultatorienterad, sätter relevanta mål och jobbar hårt för att nå dem. Vidare samverkar du genom att främja och utveckla andras idéer. För rollen är det viktigt du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat. Du leder och motiverar andra genom att anta utmaningar, förmedla energi och optimism.

Du är relationsbyggande och söker efter möjligheter att etablera förtroende. Vidare planerar du och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt samt förutser problem och utvecklar alternativa planer.

Viktigt för tjänsten är:

  • Kommunikation
  • Resultatorientering
  • Planering
  • Samarbete
  • Relationsbyggande
  • Influerande och demokratiskt ledarskap


Om Pajala kommun
Pajala kommun är den stora (till ytan) lilla kommunen belägen i norrskenet och midnattssolens land - Tornedalen, i östra Norrbotten. Dag och natt, året om, arbetar vi i samhällets tjänst på uppdrag av kommuninvånare. Med Pajala kommuns värdegrund ”jag finns till för Pajalas medborgare”; ”jag är professionell” och ”jag möter alla människor med öppenhet och respekt” arbetar vi för att göra skillnad.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Marcus Berg via på telefon 073-684 70 97 alt. marcus.berg@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Fackliga kontaktpersoner
Erik Waara, Vision, tel. 0978-120 27. E-post erik.waara@pajala.se

Eva Holma Groth, Kommunal, 0978-120 56. E-post eva.holma@pajala.se

Katarina Hjärtberg, Sveriges Lärare, 0978-128 60.

E-post katarina.hjartberg@edu.pajala.se

Välkommen med din ansökan!

Pajala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!