Hoppa till innehåll

SSAB - Anti-corruption & Human Rights Compliance Officer

Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Publiceringsdatum
09 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Har du ett starkt intresse för antikorruption och mänskliga rättigheter och vill bidra till att upprätthålla högsta standard inom affärsetik? Är du driven, proaktiv med stark auktoritet och har en utmärkt förmåga att arbeta självständigt? Vi på SSAB söker nu en anti-corruption & human rights compliance officer som vill vara med och utveckla vårt etiska arbete och samtidigt vara en del av resan mot att bli världens första fossilfria stålföretag. Vi ser fram emot din ansökan! Placeringsort Stockholm, Borlänge, Oxelösund eller Luleå.

Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

SSABs ambitiösa planer på att ställa om till fossilfri ståltillverkning ställer höga krav på vårt etiska arbete. Som Anticorruption and human rights compliance officer ansvarar du för att utveckla och implementera koncernens antikorruptionsprogram och uppförandekod samt arbete med mänskliga rättigheter i linje med internationella standarder och de nya kraven i CSRD och CSDDD. Till dina arbetsuppgifter hör även att övervaka och säkerställa efterlevnaden av interna och externa regelverk inom ditt ansvarsområde.

Du rapporterar till chefen för Ethics & Compliance och arbetet sker i nära samarbete med SSABs hållbarhetsspecialister, ESG redovisningsteam samt juristfunktion. En stor del av arbetet sker genom samarbete med andra funktioner och därför är din förmåga att samarbeta och knyta kontakter av stor vikt.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

  • Säkra aktuella och uppdatera policies och utveckla processer (samt implementering) för SSABs arbete inom antikorruption och mänskliga rättigheter
  • Koordinera arbetet inom antikorruption och mänskliga rättigheter inom koncernen
  • Organisera och delta i riskbedömningar och due diligence-undersökningar
  • Genomföra utbildningar och informationsinsatser och ge vägledning åt verksamheten/koncernfunktionerna
  • Hantering av tredjepartsrisker gällande korruption (förenkla och automatisera riskhantering i screeningverktyg samt arbete med riskreducering med hjälp av data och analyser)
  • Ombesörja rapportering tillsammans med teamet för års- och hållbarhetsredovisningen
  • Bevaka ny lagstiftning och standarder inom antikorruption och mänskliga rättigheter och ge förslag på implementering

Om dig

  • 3-5 års erfarenhet inom compliance och anti-korruption samt mänskliga rättigheter, gärna på internationellt företag, advokatbyrå eller revisionsbyrå
  • Ha en god förståelse av anti-korruptionslagstiftning samt internationella standarder för mänskliga rättigheter
  • Kunskap om CSRD och CSDDD, exempelvis genom projektledning och rådgivning
  • Erfarenhet av tredjepartsscrening, utvecklingsprojekt och digitalisering
  • Erfarenhet av riskanalys, regelefterlevnad och due diligence
  • Bra affärsförståelse och god förmåga att förstå och förenkla komplexa sammanhang
  • Erfarenhet av att sätta upp och leda projekt
  • Förmåga att arbeta självständigt såväl som i team
  • Analytisk personlighet med förmåga att hålla god struktur
  • Erfarenhet av internationell affärsverksamhet
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Beredd att resa både inrikes och internationellt

Vårt erbjudande

På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.

Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:

  • Vinstdelning
  • Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
  • Friskvårdsbidrag

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna https://rekryteringslots.se/medflyttarservice/

Rekryteringsprocessen

1. Ansök

2. Intervju

3. Kom och träffa oss

4. Referenstagning

5. Hälsoundersökning

6. Signera

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Har du frågor angående tjänsten?

Kontakta Kristin Nordström, VP & Head of Ethics & Compliance, kristin.nordstrom@ssab.com

Kontakta Hanna Ringqvist, Rekryteringskonsult, hanna.ringqvist@ssab.com

Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 08-454 57 00 - Stockholm, 0243-700 00 - Borlänge, 0920-920 00 - Luleå, 0155-254 000 - Oxelösund.

Några ord från din blivande chef

"Vi är inne i en spännande tid på SSAB - med vår strategi att utmana det traditionella sättet att tillverka stål och ställa om till utsläppsfri stålproduktion. Du kommer bli en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och arbeta med vårt antikorruptionsprogram och förstärka vårt arbete med mänskliga rättigheter. Jag ser fram emot att utveckla vårt arbete inom affärsetik tillsammans med dig!"

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se