Hoppa till innehåll
CENTRIC logotyp

Nätverkstekniker till SSAB i Oxelösund

Sista ansökningsdag
29 oktober 2024 (51 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker på SSAB blir du en viktig del av vår IT-avdelning, där du arbetar med övervakning, optimering och utveckling av nätverksinfrastrukturen. Du kommer att arbeta självständigt med att prioritera och strukturera ditt dagliga arbete, samtidigt som du samarbetar nära kollegor inom och utanför Sverige. Rollen innebär både operativa och strategiska arbetsuppgifter, där du på sikt kommer att ta ansvar för mer avancerade och strategiska frågor inom nätverk. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Övervakning och optimering av nätverksinfrastruktur för att säkerställa optimal prestanda.
  • Teknisk vägledning och support till teammedlemmar och intressenter, där din expertis är avgörande för att lösa komplexa problem.
  • Hantering av nätverkets livscykel, inklusive planering och genomförande av uppgraderingar och ersättningar.
  • Felsökning och problemlösning av tekniska problem i linje med överenskomna servicenivåer.
  • Utveckling av nätverkstjänster i samarbete med interna och externa resurser.


Din profil
Vi söker dig som har en stark teknisk bakgrund och är van vid att ta eget ansvar i ditt arbete. Du har lätt för att prioritera och anpassa dig till nya förutsättningar, och du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Som person är du analytisk, lösningsorienterad och har en stark förmåga att kommunicera på både svenska och engelska. För att lyckas i rollen ser vi att du har:
  • En Cisco CCNP-certifiering eller motsvarande kunskap, samt minst tre års erfarenhet av nätverksarbete inom industrin.
  • Stark förståelse för nätverk och infrastruktur, med erfarenhet av datacenter som en fördel.
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, vilket är nödvändigt för effektiv kommunikation med både lokala och globala team.
  • Förmågan att arbeta flexibelt och anpassa dig till förändringar i en dynamisk arbetsmiljö.


Vi kan erbjuda dig
SSAB är ett ledande globalt stålproduktionsföretag som strävar efter att bli världens mest digitaliserade och fossilfria stålindustri. Som en del av vårt team får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö med stora möjligheter till personlig utveckling. SSAB värderar mångfald och en inkluderande arbetsmiljö, och vi erbjuder ett attraktivt förmånspaket som inkluderar vinstdelning, friskvårdsbidrag och möjligheter till vidareutbildning. Ansökan Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande, så vänta inte med att söka. Ansök nu och bli en del av vår resa mot en fossilfri framtid!

Kontakt information
Niklas Lindgren Niklas.Lindgren@centric.eu

CENTRIC logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 oktober 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nu har du chansen att bli en del av SSAB globala IT-team och spela en nyckelroll i företagets resa mot en fossilfri framtid. SSAB söker en nätverkstekniker till sin anläggning i Oxelösund, där du kommer att vara en del av ett internationellt team som arbetar med att säkerställa och utveckla företagets nätverksinfrastruktur. Är du en person med bred erfarenhet inom nätverksarbete och ett starkt intresse för teknik och infrastruktur? Då kan detta vara rollen för dig.
Tjänsten är en direktrekrytering så anställningen blir direkt hos SSAB.