Hoppa till innehåll

Ingenjör till underhållsavdelningen – Forsmarks Kraftgrupp

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Jobbeskrivning

Vill du vara med och påverka Forsmarks arbete och vara en del i en spännande och växande underhållsorganisation Vill du samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu söker vi en ingenjör till byggunderhåll för tolkning av föreskrifter

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Om jobbet


Enheten Byggunderhåll på Forsmarks Kraftgrupp ansvarar för bland annat lager/logistikfrågor, byggtekniskt underhåll, lyftverksamhet och kärnteknisk service.

I rollen som ingenjör inom byggunderhåll kommer du att spela en nyckelroll i att tolka föreskrifter och bedöma deras påverkan på vår verksamhet. Vi deltar i projekt, utvecklar rutiner och skapar effektiva arbetssätt för att säkerställa långsiktigt byggunderhåll på Forsmark. Du kommer också att coacha medarbetare och se till att våra rutiner följs. Vår grupp ansvarar för underhållet av t.ex. byggnader på Forsmark, och ser till att de uppfyller både interna och externa krav på funktion och säkerhet. Med vårt breda ansvarsområde och varierande arbetsuppgifter får du många kontaktytor, både inom och utanför företaget.

Tjänsten är ny inom gruppen vilket ger dig ett stort handlingsutrymme att forma rollen. Du har samtidigt möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor på andra avdelningar med liknande uppgifter.

Rollen kan erbjuda möjlighet till distansarbete.

Dina arbetsuppgifter

  • Medverka i arbetsgruppen för tolkning av föreskrifter, både externt och internt
  • Implementera föreskrifter och arbetssätt kopplat till byggunderhåll
  • Utveckling av processer kopplat till långsiktigt byggunderhåll
  • Granska rapporter och säkerställa långsiktiga åtgärder
  • Medverka och coacha vid utförande så att rutiner efterlevs
  • Tjänsteresor kan förkomma i arbetet

Kravspecifikation

  • Högskoleingenjörsexamen, gärna med några års arbetserfarenhet, alternativt längre arbetslivsfarenhet inom relevant område.
  • Goda kunskaper i Officepaketet då rapportskrivande är en viktig del av arbete
  • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska
  • Körkort B är fördelaktigt

Meriterande

  • Meriterande med erfarenhet som projektdeltagare eller projektledning
  • Vana med att granska och tolka regelverk

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Därför ser vi gärna att du som söker är nyfiken, lugn och trygg i dig själv samt tar naturligt ledarskap i skarpa situationer. För rollen är det viktigt att du är drivande och kreativ då du får fria händer att utveckla nya rutiner och arbetssätt. Du trivs med att ta ansvar och kan självständigt strukturera och planera ditt arbete för att nå framgång. Din nytänkande approach omsätts praktiskt, och din förmåga att skapa relationer och samarbeta är en stor tillgång. Med många kontaktytor i rollen, är det viktigt att du är pedagogisk och tydlig i din kommunikation. Om du känner igen dig i denna beskrivning, ser vi fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Ytterligare information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Ricki Birkehorn 076-7764689, Marie Rosengren 070-641 27 20

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger, 070-194 56 64 eller fr.o.m 12/8 Terese Johansson, terese1.johansson@vattenfall.com.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti, 2024. Urval kan ske löpande, skicka din ansökan redan idag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Forsmarks Kraftgrupp AB arbetar för att göra Sverige fossilfritt genom säker drift av våra tre kärnkraftsanläggningar. För att nå våra mål behöver vi engagerade och innovativa medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Långsiktighet och stabilitet är ledord i vår vardag.

På Forsmark och Vattenfall är mångfald och inkludering en del av allas arbete och det är en viktig strategi för att säkerställa att vi har rätt kompetenser i våra personalgrupper. Vi vill att alla som kan bidra med sin kunskap ska känna sig välkomna att ansöka.

Under 2021 deltog vi i projektet Vidga Normen för att öppna upp arbetsplatsen för alla, oavsett hudfärg och vi arbetar för jämställdhet mellan könen, både inom och bortom vår organisation genom Catalyst och Equal by 30. På vår hemsida finns mer information om vårt arbete inom mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider och distansarbete kan utföras hemifrån eller på lokala kontor när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida

https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark/jobba-pa-forsmark

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se