Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Nyexaminerad fysiker/kemist till Dosimetri på Forsmark!

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Här erbjuds du som är i början av din karriär en omväxlande och ansvarsfull roll inom både natur- och laboratoriemiljö. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag då urval sker löpande!



Om tjänsten

Forsmarks kärnkraftverk är den enskilt största elproducenten i Sverige och producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Forsmark arbetar för och har som mål att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå det målet behövs engagerade medarbetare som vill bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Gruppen ansvarar för att upprätthålla kravställd persondosimetri, helkroppsmätning och radiologisk omgivningskontroll. Arbetet är omväxlande som innefattar provtagning, laboratoriearbete, analyser, beräkning och rapportskrivning men även mentorskap och internlärarverksamhet. Rollen innebär självständigt arbete och ansvar inom gruppens ansvarsområden. Det finns även stora möjligheter att utveckla nya metoder, påverka processer och att förbättra verksamheten. Periodvis beredskapstjänstgöring ingår i rollen, ca fyra gånger per år.

Du erbjuds

  • Att tidigt i kärriären få vara en del av en organisation som värdesätter kompetensutveckling
  • Möjlighet att arbeta på distans när du blivit varm i kläderna
  • Lönetillägg för dig som pendlar minst 5 mil till Forsmark, exempelvis för dig som bor i Uppsala, Gävle eller Tierp
  • Kollektivtrafik till och från Forsmark som är anpassade efter dina arbetstider
    Detta är ett konsultuppdrag där ambitionen är att du i framtiden blir anställd av Vattenfall på Forsmark.


Arbetsuppgifter
  • Utföra laboratoriearbete vilket omfattar utvärdering, kalibrering, kvalitetskontroller och beräkningar för gruppens ansvarsområden
  • Registrera och följa trender samt skriva rapporter
  • Genomföra och utvärdera helkroppsmätningar
  • Utveckla och förbättra arbetsrutiner, exempelvis vid förändrade krav från verksamheten eller myndigheter
  • Internlärare inom strålskyddsrelaterade utbildningar


Kvalifikationer
  • Har en naturvetenskaplig högskoleutbildning inom fysik, kemi eller strålningsbiologi
  • Är flytande i tal och skrift i svenska och engelska, då det krävs för kommunikation och dokumentation
  • Innehar B-körkort

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö och/eller kunskaper inom det strålningsvetenskapliga området.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Hjälpsam
  • Ordningsam
  • Stabil
  • Ansvarstagande

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer alkohol- och drogtest att genomföras samt en läkarundersökning för arbete med joniserande strålning.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se